Ingredienser
-
250 g markchampignon
-
2 spsk. olie
-
0.5 tsk. salt
-
300 g kyllingelever
-
250 g kyllingebryst
-
150 g bacon i skiver
-
1 dl havregryn
-
1 stort løg
-
2 spsk. mørk rom
-
1 spsk. timian
-
5 enebær, knust
-
1 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Kyllingepaté, kyllingepostej, kyllingeleverpostej – kært barn har skønne navne. Og det kære barn kan da også bruges både som frokostret, forret og hovedret en dag, hvor det skal være lidt ekstra lækkert.
Det er ret let at lave denne luksus kyllingeleverpostej. Og det er en god måde at få spist noget lever på: Vi bør jo alle sammen spise mere af den sunde, billige lever, som blandt andet giver os jern, zink og B12-vitamin.
Det luksuøse ved kyllingeleverpostejen er, at den indeholder ristede svampe (markchampignon), bacon og mørk rom. Samtidig giver timian og enebær postejen et strejf af noget vildt.
I stedet for at købe hakket kyllingekød putter vi et par ituskårne kyllingebryster ned i foodprocessoren sammen med de andre ingredienser og kører 1/2 minuts tid. Så har du en lækker fars, som bare skal røres med de ristede svampe.
Efter 1 time i ovnen er kyllingeleverpostejen færdig og fristende.
Du kan servere Spicy Twists luksus kyllingeleverpostej med sprødstegt bacon, flere ristede svampe, ristet rugbrød og cornichoner.
Ingredienser
250 g markchampignon | |
2 spsk. olie | |
0.5 tsk. salt | |
300 g kyllingelever | |
250 g kyllingebryst | |
150 g bacon i skiver | |
1 dl havregryn | |
1 stort løg | |
2 spsk. mørk rom | |
1 spsk. timian | |
5 enebær, knust | |
1 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær svampene i kvarter og steg brune i olie og salt - ideen er, at svampene skal miste meget af deres vandindhold og opnå en dybere smag |
2
Færdig
|
Hæld resten af ingredienserne i foodprocessoren - kyllingebrystet skal være skåret groft ud, bacon være strimlet og løget være delt i 1/8-dele |
3
Færdig
|
Kør det hele til en grov fars og bland med de ristede svampe |
4
Færdig
|
Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og hæld farsen heri |
5
Færdig
|
Bag kyllingepateen 1 time på næstnederste rille i en 180 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Servér varm, lun eller kold |