Opskrift: Gammeldags hjemmelavet remoulade
med lynsyltede pickles

0 0
Opskrift: Gammeldags hjemmelavet remoulade

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 gulerod
1 lille løg
1 syrligt æble
0.5 dl æbleeddike
1 spsk. sukker
200 g majonæse
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. karry
1 tsk. gurkemeje
0.5 tsk. salt
3 spsk. kapers

Blød, cremet og lidt grov remoulade på 20 minutter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Som så meget godt her i verden er remoulade opfundet i Frankrig. Og som så mange andre gode sager, der er opfundet i Frankrig, har vi danskere videreudviklet på opskriften og lavet vores egen version.

I Frankrig var remoulade oprindeligt tænkt som en lidt tyndere, kold sovs til kød. I Danmark er remoulade en tyk, gul substans, som vi med stort velbehag dynger over vores fritter, fiskefilet, fiskefrikadeller, roastbeef-sandwich og sågar hotdogs.

En gammeldags hjemmelavet remoulade på dansk skal være blød og cremet, hverken sur eller sød, og så må den gerne knase en smule. Danskernes remoulade må meget gerne smage en anelse af karry, men ikke for meget.

Der skal letsyltede grøntsager (pickles) i en rigtig gammeldags remoulade. Og dem laver vi lynhurtigt selv: Skær gulerod, løg og æble i bittesmå tern og kog 1 minut i en sjat eddike og lidt sukker. Sådan.

Desuden er kapers en nødvendighed. Dem køber vi dog på glas. Apropos: Bemærk, at vi i stedet for købte, syltede agurker bruger lynsyltet æble. Det er mindst lige så godt og meget billigere.

Selve dressingen er en blanding af majonæse, sennep, karry, salt – og gurkemeje til at give en gulere farve. Heldigvis smager gurkemeje ikke af meget, og det er vildt sundt.

Hvis du er god til at planlægge, så lav din remoulade dagen i forvejen. Remouladens smag udvikler sig i løbet af nogle timer, og gurkemejens farve fordeler sig pænere.

Ingredienser

Antal personer:
1 gulerod
1 lille løg
1 syrligt æble
0.5 dl æbleeddike
1 spsk. sukker
200 g majonæse
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. karry
1 tsk. gurkemeje
0.5 tsk. salt
3 spsk. kapers
3 fra 15 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Start med de lynsyltede pickles, som lige skal køle af bagefter:

2
Færdig

Skær gulerod, løg og æble i bittesmå tern - bland med eddike og sukker - kog op - kog 1 minut - hæld væden fra - og stil til afkøling

3
Færdig

Rør majonæse med resten af ingredienserne (minus kapers)

4
Færdig

Vend de afkølede pickles og kapers i dressingen

5
Færdig

Remouladen må gerne trække nogle timer før brug

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hjemmelavet luksus kyllingeleverpostej
forrige
Opskrift: Hjemmelavet luksus kyllingeleverpostej
Opskrift: Nemme hjemmelavede pølsebrød
næste
Opskrift: Nemme hjemmelavede pølsebrød
Opskrift: Hjemmelavet luksus kyllingeleverpostej
forrige
Opskrift: Hjemmelavet luksus kyllingeleverpostej
Opskrift: Nemme hjemmelavede pølsebrød
næste
Opskrift: Nemme hjemmelavede pølsebrød

Tilføj Din Kommentar