Ingredienser
-
Letsaltet torsk
-
250 g torskefilet
-
1 spsk. salt
-
Vand
-
Desuden
-
250 g mascarpone
-
1 spsk. grov sennep
-
0.5 tsk. salt, peber|
-
100 g ruccola
-
100 g kapers (nettovægt)
-
1 spsk. olivenolie
Et par ord om vores opskrift
Værsgo, her kommer verdens nemmeste gourmetforret. Genial, når du skal have gæster, og det gerne må gå lidt stærkt.
Forretten egner sig til både mindre og større selskaber og endog som frokostret.
Forhistorien er, at Spicy Twists fiskekok har en venlig svoger, som fik forretten serveret på den italienske restaurant Scarpetta på Islands Brygge. Navnet på retten er baccala, som er den italienske betegnelse for saltet torsk eller klipfisk.
Som det grundige menneske svogeren er, gik han fluks hjem og eksperimenterede sig frem til de perfekte blandingsforhold.
Lige dele letkogt, letsaltet torsk og mascarpone moses sammen med grov sennep, salt og peber. Torskemoussen anrettes på et leje af ruccola og drysses med lynstegte kapers.
Det smager usandsynligt godt! Cremet, med en ganske let smag af den milde torsk og et elegant modspil fra de syrligt-salte kapers. Wow.
Torsken skal koge 5 minutter og trække 5 minutter, kapers skal stege 1 minut. Det er simpelt hen umuligt at bruge mere end 20 minutter på at lave retten. Og så smager den som sagt som en halv million, mindst.
Skal det være rigtigt italiensk, så servér et glas kølig Frascati til.
Ingredienser
Letsaltet torsk |
|
250 g torskefilet | |
1 spsk. salt | |
Vand | |
Desuden |
|
250 g mascarpone | |
1 spsk. grov sennep | |
0.5 tsk. salt, peber| | |
100 g ruccola | |
100 g kapers (nettovægt) | |
1 spsk. olivenolie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog torsken 5 minutter med salt i vand, der ligger dækker |
2
Færdig
|
Lad torsken trække 5 minutter i det salte vand |
3
Færdig
|
Kassér vandet og mos torsken med en gaffel |
4
Færdig
|
Rør torsk sammen med mascarpone, sennep, salt og peber |
5
Færdig
|
Spred ruccola ud på pæne tallerkener og anret en klat torskemousse på hver |
6
Færdig
|
Varm en pande op, hæld vand fra kapers og lynsteg dem 1 minut i den hede olie |
7
Færdig
|
Fordel kapers på tallerkenerne og kald til bords, gerne med let italiensk accent |