Opskrift: Lynstegte østershatte fra Sichuan

0 0
Opskrift: Lynstegte østershatte fra Sichuan

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
1 bdt. forårsløg
30 g ingefær
400 g østershatte
1.5 spsk. østerssovs
1 tsk. soya
0.5 tsk. sichuanpeber eller sort peber
Frisk koriander

Enkel og lækker svamperet fra det sydvestlige Kina

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Østershatte er en sand delikatesse for enhver svampeelsker. Lykkeligvis er de milde svampe til at opdrive det meste af året, så denne enkle ret fra Riget i Midten kan laves på alle fire årstider.

Kinesernes madkultur bygger på tusindårige traditioner. Da vi i Danmark ikke var nået længere end til at stege kød over bål og måske krydre det med salt, havde man i Kina udviklet avancerede tilberedningsteknikker med et væld af spændende krydderier.

Den kolossale Sichuan-provins i det sydvestlige Kina er kendt for sit raffinerede og ofte ildsprudlende køkken, hvor hvidløg, chili og naturligvis sichuanpeber indtager vigtige positioner i råvarehierarkiet.

Her på Spicy Twist er vi vilde med Sichuan-køkkenet og har derfra hentet inspiration til opskrifter på kinesiske teæg og Gong Bao-kylling.

De dygtige kokke i Sichuan har fundet på en enkel, hurtig og uhyre lækker måde at behandle de skønne østershatte på. På 15 minutter kan du nu selv lave en svamperet, der smager fuldkommen som at besøge en bedre kinesisk restaurant:

  • Steg løg og revet ingefær i lidt olie 
  • Tilsæt østershatte, som er skåret i tykke strimler på den lange led
  • Tilsæt østerssovs og en smule soya
  • Steg små 5 minutter og tag af ilden
  • Drys med korianderblade og knust sichuanpeber eller sort peber

Vi kan varmt anbefale at anskaffe sichuanpeber. Det har en syrlig, lidt tør smag og giver en hyggelig prikkende fornemmelse i munden. Det er et virkelig spændende krydderi. Du kan bl.a. bruge det i de to førnævnte opskrifter fra Sichuan-køkkenet.

Servér de lynstegte østershatte fra Sichuan som en lille snack, som forret eller som tilbehør til fx kinesiske stegte ris.

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
1 bdt. forårsløg
30 g ingefær
400 g østershatte
1.5 spsk. østerssovs
1 tsk. soya
0.5 tsk. sichuanpeber eller sort peber
Frisk koriander
3 fra 12 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Varm en pande eller wok godt op med olien og steg forårsløg skåret i 2 cm stykker samt revet ingefær 1-2 minutter

2
Færdig

Tilsæt østershatte skåret i tykke strimler på den lange led samt østerssovs og soya

3
Færdig

Steg i ca. 5 minutter, til østershattene har taget farve og har smidt en del af sit vandindhold

4
Færdig

Tag panden af ilden og drys med knust sichuanpeber og lidt frisk koriander

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Stegt-lammeculotte-med-hvidloeg-og-rosmarin
forrige
Opskrift: Stegt lammeculotte med rosmarin og hvidløg
Italiensk-forret-med-torsk-og-mascarpone-baccala
næste
Opskrift: Lækker italiensk forret med torsk og mascarpone (baccala)
Stegt-lammeculotte-med-hvidloeg-og-rosmarin
forrige
Opskrift: Stegt lammeculotte med rosmarin og hvidløg
Italiensk-forret-med-torsk-og-mascarpone-baccala
næste
Opskrift: Lækker italiensk forret med torsk og mascarpone (baccala)

Tilføj Din Kommentar