Opskrift: Pizza med kødsovs (pizza bolognese)
- sprød bund og masser af smeltet ost

0 0
Opskrift: Pizza med kødsovs (pizza bolognese)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 portion pizzadej
300 g mozzarella, revet
Tørret oregano
Kødsovs
3 spsk. olivenolie
1 stort løg, hakket
1 fed hvidløg, i tynde skiver
1 gulerod, i små firkanter
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 spsk. balsamico
400 g hakket oksekød
1 ds. flået tomat
1 spsk. tørret basilikum

Familiepizzaen alle elsker

Ingredienser

  • Kødsovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Pizza med kødsovs (pizza bolognese) kombinerer to af danskernes absolutte livretter: Spaghetti med kødsovs – og pizza. Det er en ret, der simpelt hen ikke kan gå galt; ALLE vil elske den, hvis du laver den rigtigt.

Bare rolig: Det er pærelet. Du skal “bare” sørge for en sprød bund og en god kødsovs – og drysse med en masse revet mozzarella til sidst. Så sidder den lige i skabet.

Den sprøde bund får du ved at følge opskriften på den gode pizzadej. Desuden bliver resultatet bedst, hvis du har en bagesten at lægge i ovnen. Sådan én kan du købe hos Imerco – og køb gerne en stor træspatel med ved samme lejlighed; så bliver den bløde, ubagte pizza lettere at flytte fra køkkenbordet ind på bagestenen.

Tricket er nu at varme ovnen op med bagestenen stående på en rist i midten – og at bage pizzaen 5-6 minutter under grill. Så bliver resultatet næsten som hos din lokale pizza-franz.

Den skønne kødsovs skal laves rigtigt på italiensk manér. Med løg, hvidløg, gulerod og flåede tomater. Det tager præcis 30 minutter og er hvert et minut værd.

Til sidst må du ikke spare på mozzarellaen. Det er dén, der giver pizzaen sin flotte overflade og de karakteristisk ostetråde.

Til allersidst drysser du med tørret oregano, og så er ikke et øje tørt. Buon appetito!

Ingredienser

Antal personer:
1 portion pizzadej
300 g mozzarella, revet
Tørret oregano
Kødsovs
3 spsk. olivenolie
1 stort løg, hakket
1 fed hvidløg, i tynde skiver
1 gulerod, i små firkanter
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 spsk. balsamico
400 g hakket oksekød
1 ds. flået tomat
1 spsk. tørret basilikum
4 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Der bliver 2 store eller 4 små pizzaer ud af denne opskrift

2
Færdig

Start på pizzadejen nogle timer i forvejen (eller dagen før)

3
Færdig

Steg løg, hvidløg, gulerødder, salt og sukker, til grøntsagerne bliver blanke, men ikke tager farve - det tager godt 10 minutter

4
Færdig

Hæld balsamico ved og lad den fordampe

5
Færdig

Hæld kødet ved og rutsj det rundt i gryden, til det er helt findelt

6
Færdig

Hæld tomat og basilikum ved og lad det koge 10-15 minutter, til al væde er fordampet

7
Færdig

Rul dejen ud og smør kødsovsen ud over pizzabundene

8
Færdig

Drys med masser af mozzarellaost

9
Færdig

Bag 5-6 minutter (gerne på en bagesten) midt i ovnen under grill

10
Færdig

Drys tørret oregano på de færdigbagte pizzaer

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Laksebøffer en papilotte med tomat relish
forrige
Opskrift: Laksebøffer ‘en papilotte‘ med tomat relish
Opskrift: 25 veganske chokoladekugler på 15 minutter
næste
Opskrift: 25 veganske chokoladekugler på 15 minutter
Opskrift: Laksebøffer en papilotte med tomat relish
forrige
Opskrift: Laksebøffer ‘en papilotte‘ med tomat relish
Opskrift: 25 veganske chokoladekugler på 15 minutter
næste
Opskrift: 25 veganske chokoladekugler på 15 minutter

Tilføj Din Kommentar