Opskrift: Græsk citronsovs – avgolemono
med citron og æggeblommer

0 0
Opskrift: Græsk citronsovs – avgolemono

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 spsk. majsstivelse
4 spsk. vand
3 æggeblommer
1 citron, saft og skal
4 dl hønsebouillon, afkølet
Salt, peber

Pragtfuld sovs til fisk, kylling og lam

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Avgolemono er en vidunderlig, let syrlig sovs eller suppe, som er umådeligt populær i Grækenland. Her spiser man ofte sovsen til lammekød, til tider som en form for frikassé, hvor stykker af lam og grøntsager svømmer rundt i den hyggelige sovs.

Her i Danmark vil den græske citronsovs være et scoop, når du mangler en sovs til dine stegte eller dampede fisk eller til din stegte eller kogte kylling. En svinekotelet ville heller ikke protestere, hvis den endte sine dage i så godt selskab.

Her på Spicy Twist prøvede vi sovsen til vores lynstegte kammuslinger (1,5 minut på hver side i olivenolie på en rygende varm pande) – og ikke et øje var tørt.

Se også kammuslinger med avocado og lun citron.

Sovsen er både hurtig og let at lave; det eneste, du skal passe på, er, at den ikke må komme i kog. Dét er æggeblommer ikke så glade for.

Din græske citronsovs, avgolemono, bliver ikke meget tyk, bare tilpas, så den passer til det forfinede fiske- eller kyllingekød.

Ingredienser

Antal personer:
2 spsk. majsstivelse
4 spsk. vand
3 æggeblommer
1 citron, saft og skal
4 dl hønsebouillon, afkølet
Salt, peber
5 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Pisk de 5 første ingredienser sammen i en skål

2
Færdig

Hæld blandingen i en tykbundet gryde

3
Færdig

Varm op ved middellav varme, mens du pisker

4
Færdig

Efter ca. 5 minutter tykner sovsen mere og mere

5
Færdig

Smag til med salt og peber

6
Færdig

Stop arbejdet, lige før sovsen kommer i kog

7
Færdig

Servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Sprød falafelpizza
forrige
Opskrift: Sprød falafelpizza
Opskrift: Lam i kål i karry
næste
Opskrift: Lam i kål i karry
Opskrift: Sprød falafelpizza
forrige
Opskrift: Sprød falafelpizza
Opskrift: Lam i kål i karry
næste
Opskrift: Lam i kål i karry

Tilføj Din Kommentar