Ingredienser
-
8 lammekoteletter
-
2 spsk. frisk rosmarin
-
2 fed hvidløg
-
2 spsk. olivenolie
-
2 tsk. citronsaft
-
0.5 tsk. salt, peber
-
Desuden
-
Grønne asparges
-
Cherrytomater
Et par ord om vores opskrift
Hvis du en dag får fingre i nogle af de små, spæde lammekoteletter, skal du vide, at du står med det rene guld i hænderne. Guld skal her forstås både som kvaliteten af kødet – og prisen på det.
Sådan nogle små, fine lammekoteletter skal behandles nænsomt, så kødets sarte smag og saftige indre bevares.
Se også vores opskrift på perfekt lammekrone på grill samt lammerack på grill.
Intet krydderi smager bedre sammen med lammekød end rosmarin. Men endelig ikke hele stykker rosmarin! Hvis du har en stenmorter, så mos rosmarinen til en slags majonæse sammen med hvidløg, olivenolie, citron, salt og peber. Eller brug en stavblender. Konsistensen skal være helt cremet og lige til at smøre på lammekoteletterne.
Du behøver ikke marinere lammekoteletterne på forhånd. Bare du hiver dem ud af køleskabet i god tid før tilberedning, mindst 1 time.
Uanset om du bruger grill eller pande til at tilberede lammekoteletterne på, er stegetiden maksimalt 2 minutter på hver side. Pas på med at stege mere, da kødet let bliver tørt.
Som tilbehør til grillede lammekoteletter foreslår vi grillstegte asparges og cherrytomater – og måske et fad ovnfritter. Ved at grille grøntsagerne udnytter du jo, at grillen alligevel er tændt. Vend de rå, grønne asparges i lidt olie og salt og giv dem 2 minutter på hver side lige som lammekoteletterne. Det samme skal tomaterne have.
Som vin til grillet lam anbefaler vinhandlerne typisk en lagret, spansk Rioja eller en argentinsk malbec.
Ingredienser
8 lammekoteletter | |
2 spsk. frisk rosmarin | |
2 fed hvidløg | |
2 spsk. olivenolie | |
2 tsk. citronsaft | |
0.5 tsk. salt, peber | |
Desuden |
|
Grønne asparges | |
Cherrytomater |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag lammekoteletterne ud af køleskabet 1 time før tilberedning |
2
Færdig
|
Knus de øvrige ingredienser i en stenmorter eller med stavblender, til konsistensen er som majonæse |
3
Færdig
|
Smør rosmarinmarinaden overalt på lammekoteletterne |
4
Færdig
|
Grill lammekoteletterne 2 minutter på hver side direkte over de glødende briketter |
5
Færdig
|
Vend asparges i lidt olie og salt og grill både asparges og tomater 2 minutter på hver side direkte over de glødende briketter |