Opskrift: Små lammekoteletter på grill
med marinade af rosmarin

0 0
Opskrift: Små lammekoteletter på grill

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
8 lammekoteletter
2 spsk. frisk rosmarin
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 tsk. citronsaft
0.5 tsk. salt, peber
Desuden
Grønne asparges
Cherrytomater

Der skal en forfinet grillmarinade til de spæde lammekoteletter

Ingredienser

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvis du en dag får fingre i nogle af de små, spæde lammekoteletter, skal du vide, at du står med det rene guld i hænderne. Guld skal her forstås både som kvaliteten af kødet – og prisen på det.

Sådan nogle små, fine lammekoteletter skal behandles nænsomt, så kødets sarte smag og saftige indre bevares.

Se også vores opskrift på perfekt lammekrone på grill samt lammerack på grill.

Intet krydderi smager bedre sammen med lammekød end rosmarin. Men endelig ikke hele stykker rosmarin! Hvis du har en stenmorter, så mos rosmarinen til en slags majonæse sammen med hvidløg, olivenolie, citron, salt og peber. Eller brug en stavblender. Konsistensen skal være helt cremet og lige til at smøre på lammekoteletterne.

Du behøver ikke marinere lammekoteletterne på forhånd. Bare du hiver dem ud af køleskabet i god tid før tilberedning, mindst 1 time.

Uanset om du bruger grill eller pande til at tilberede lammekoteletterne på, er stegetiden maksimalt 2 minutter på hver side. Pas på med at stege mere, da kødet let bliver tørt.

Som tilbehør til grillede lammekoteletter foreslår vi grillstegte asparges og cherrytomater – og måske et fad ovnfritter. Ved at grille grøntsagerne udnytter du jo, at grillen alligevel er tændt. Vend de rå, grønne asparges i lidt olie og salt og giv dem 2 minutter på hver side lige som lammekoteletterne. Det samme skal tomaterne have.

Som vin til grillet lam anbefaler vinhandlerne typisk en lagret, spansk Rioja eller en argentinsk malbec.

Opskrift: Små lammekoteletter på grill

Ingredienser

Antal personer:
8 lammekoteletter
2 spsk. frisk rosmarin
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 tsk. citronsaft
0.5 tsk. salt, peber
Desuden
Grønne asparges
Cherrytomater
3 fra 8 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag lammekoteletterne ud af køleskabet 1 time før tilberedning

2
Færdig

Knus de øvrige ingredienser i en stenmorter eller med stavblender, til konsistensen er som majonæse

3
Færdig

Smør rosmarinmarinaden overalt på lammekoteletterne

4
Færdig

Grill lammekoteletterne 2 minutter på hver side direkte over de glødende briketter

5
Færdig

Vend asparges i lidt olie og salt og grill både asparges og tomater 2 minutter på hver side direkte over de glødende briketter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Sesammarineret kyllingebryst på grill
forrige
Opskrift: Sesammarineret kyllingebryst på grill
Opskrift: Yoghurt Peach Melba
næste
Opskrift: Yoghurt Peach Melba
Opskrift: Sesammarineret kyllingebryst på grill
forrige
Opskrift: Sesammarineret kyllingebryst på grill
Opskrift: Yoghurt Peach Melba
næste
Opskrift: Yoghurt Peach Melba

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here