Opskrift: Yoghurt Peach Melba
med fersken og hindbær

Opskrift: Yoghurt Peach Melba

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 ferskner
3 spsk. honning
2 spsk. citronsaft
400 g græsk yoghurt
1 bk. hindbær

Hjemmelavet peach melba smager MEGET bedre end købeudgaven

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Oprindeligt er peach melba en dessert opfundet af den franske kok Escoffier for over 100 år siden. I desserten indgår ferskner, hindbær og vaniljeis.

Se også vores opskrifter på pavlova peach melba og peach melba-dessert.

Ferskner, hindbær samt et mælkeprodukt er en vildt lækker smagskombination. Derfor har mejerierne (Kløver/Arla) for længst opfundet en yoghurt peach melba. God idé!

God idé, ja, men tjek lige indholdsdeklarationen: ”MÆLK, sukker 7,5 %, fersken 5%, hindbær 1,5%, modificeret stivelse (kartoffel), vaniljeekstrakt, fortykningsmiddel: pektin, surhedsregulerende middel: citronsyre, YOGHURTKULTUR”. Kilde: arla.dk

Må vi foreslå en hjemmelavet yoghurt peach melba, som er meget sundere og smager uendeligt meget bedre end købeudgaven. Mere frugt, mindre sukker, færre e-stoffer.

I din hjemmelavede yoghurt peach melba indgår friske ferskner, som lige skal skoldes for at blødgøre dem og lettere flå skindet af. Ferskenkødet moses med citronsaft og lidt honning og røres nu i en tyk, græsk yoghurt. Til sidst drysses de hele, friske hindbær i yoghurten og piskes med et piskeris, så de revner nede i yoghurten.

Hjemmelavet yoghurt peach melba smager så vidunderligt, at du kan bruge den både som dessert og til morgenmad, brunch og børnefødselsdage.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Hæld kogende vand over fersknerne i en skål, lad stå i 10 minutter, pil skindet af

2
Færdig

Blend eller stavblend ferskenkødet med honning og citron

3
Færdig

Pisk ferskenpureen i yoghurten, så det bliver en jævn masse

4
Færdig

Pisk de hele hindbær i yoghurten så grundigt, at de går i stykker

5
Færdig

Servér afkølet med halve hindbær som pynt

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.200 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Små lammekoteletter på grill
forrige
Opskrift: Små lammekoteletter på grill
Opskrift: Skindstegt sandart med nye kartofler
næste
Opskrift: Skindstegt sandart med nye kartofler
Opskrift: Små lammekoteletter på grill
forrige
Opskrift: Små lammekoteletter på grill
Opskrift: Skindstegt sandart med nye kartofler
næste
Opskrift: Skindstegt sandart med nye kartofler