Opskrift: Langtidsbagte løg og tomater i ovn
med olivenolie og salt

0 0
Opskrift: Langtidsbagte løg og tomater i ovn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
8 store løg
12 tomater
Olivenolie
Salt

Der er 3 minutters reelt arbejde i dette skønne tilbehør

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Det er måske svært at se på billedet, men disse ovnbagte løg og tomater smager som noget, en dygtig kok har arbejdet intenst med en halv dag.

Løgene bliver bløde og søde, de hele tomater er sprængfyldt med sød saft, de intense smage eksploderer nærmest i munden. Det er, som om selve tilberedningsmetoden – langtidsbagning – baner vej ind til grøntsagernes inderste sjæl.

Indsatsen er ellers utroligt beskeden. Langtidsbagte løg og tomater i ovn kræver blot 3 minutters reelt arbejde, herefter 90 minutter i ovnen ved 150 grader, og så står du med det mest perfekte tilbehør til bøf, oksemørbrad, laks…

Alt, hvad du skal gøre, er at dryppe godt med olivenolie i bunden af et ovnfast fad, drysse med salt, halvere løgene (inkl. skræl) og lægge dem med skærefladerne nedad i olien og saltet, lade tomaterne forblive hele – og give det halvanden time i ovnen.

Undskyld, kan det overhovedet være lettere at lave lækkert tilbehør?

Dine gæster kan let fiske løgets bløde indre ud af skrællen med deres gafler, med mindre du gør det på forhånd, efter at fadet er kommet ud af ovnen.

Hvis du vil supplere de ovnbagte løg og tomater med to ekstra slags tilbehør til din bøf, oksemørbrad eller laks, så lav denne lækre bønnesalat med bacon og et fad ovnfritter.

Beregn 2 hele løg og 3 tomater per person. Løgene kan være både de almindelige zittauerløg og store rødløg.

Ingredienser

Antal personer:
8 store løg
12 tomater
Olivenolie
Salt
3 fra 5 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Dæk bunden af et stort ildfast fad eller bradepande med et tyndt lag olivenolie og drys lidt salt over det hele

2
Færdig

Skær løgene i halve og anbring med skærefladerne nedad i olien og saltet

3
Færdig

Læg de hele tomater ned i fadet

4
Færdig

Anbring fadet på næstnederste rille i en kold ovn, skru op til 150 grader og giv grøntsagerne 90 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Palæstinensisk moussaka med auberginer
forrige
Opskrift: Palæstinensisk moussaka med auberginer
Opskrift: Lynstegt oksekød med hjemmelavet teriyaki-sovs
næste
Opskrift: Lynstegt oksekød med hjemmelavet teriyaki-sovs
Opskrift: Palæstinensisk moussaka med auberginer
forrige
Opskrift: Palæstinensisk moussaka med auberginer
Opskrift: Lynstegt oksekød med hjemmelavet teriyaki-sovs
næste
Opskrift: Lynstegt oksekød med hjemmelavet teriyaki-sovs

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here