Ingredienser
-
8 store løg
-
12 tomater
-
Olivenolie
-
Salt
Et par ord om vores opskrift
Det er måske svært at se på billedet, men disse ovnbagte løg og tomater smager som noget, en dygtig kok har arbejdet intenst med en halv dag.
Løgene bliver bløde og søde, de hele tomater er sprængfyldt med sød saft, de intense smage eksploderer nærmest i munden. Det er, som om selve tilberedningsmetoden – langtidsbagning – baner vej ind til grøntsagernes inderste sjæl.
Indsatsen er ellers utroligt beskeden. Langtidsbagte løg og tomater i ovn kræver blot 3 minutters reelt arbejde, herefter 90 minutter i ovnen ved 150 grader, og så står du med det mest perfekte tilbehør til bøf, oksemørbrad, laks…
Alt, hvad du skal gøre, er at dryppe godt med olivenolie i bunden af et ovnfast fad, drysse med salt, halvere løgene (inkl. skræl) og lægge dem med skærefladerne nedad i olien og saltet, lade tomaterne forblive hele – og give det halvanden time i ovnen.
Undskyld, kan det overhovedet være lettere at lave lækkert tilbehør?
Dine gæster kan let fiske løgets bløde indre ud af skrællen med deres gafler, med mindre du gør det på forhånd, efter at fadet er kommet ud af ovnen.
Hvis du vil supplere de ovnbagte løg og tomater med to ekstra slags tilbehør til din bøf, oksemørbrad eller laks, så lav denne lækre bønnesalat med bacon og et fad ovnfritter.
Beregn 2 hele løg og 3 tomater per person. Løgene kan være både de almindelige zittauerløg og store rødløg.
Ingredienser
8 store løg | |
12 tomater | |
Olivenolie | |
Salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Dæk bunden af et stort ildfast fad eller bradepande med et tyndt lag olivenolie og drys lidt salt over det hele |
2
Færdig
|
Skær løgene i halve og anbring med skærefladerne nedad i olien og saltet |
3
Færdig
|
Læg de hele tomater ned i fadet |
4
Færdig
|
Anbring fadet på næstnederste rille i en kold ovn, skru op til 150 grader og giv grøntsagerne 90 minutter |