Opskrift: Bønnesalat med bacon og rødløg
- og fransk sennepsdressing

0 0
Opskrift: Bønnesalat med bacon og rødløg

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Sennepsdressing
3 spsk. olie
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. dijonsennep
2 fed hvidløg, knust
0.5 tsk. salt, peber
Bønnesalat
400 g bønner
1 rødløg
0.5 bdt. persille
1 pk. bacon i skiver

Det perfekte tilbehør til bøffer, stege, koteletter - eller som frokostsalat

Ingredienser

  • Sennepsdressing

  • Bønnesalat

Et par ord om vores opskrift

Del

Denne bønnesalat med sprødstegt bacon, finthakket rødløg, persille og en skøn, fransk sennepsdressing smager forrygende i sig selv, fx som fiberrig frokostsalat med en friskbagt surdejs-grovbolle til.

Men mon ikke den klassiske bønnesalat i højere grad vil blive brugt som tilbehør til stegt kød og fisk eller som et af de grønne indslag på salatbuffeten? Bønnesalat egner sig fortrinligt som tilbehør til bøffer, oksemørbrad, roastbeef, koteletter, stegt kylling mv.

Bønnesalat er pærelet at lave, men det kræver, at du på ét punkt gør dig virkelig umage…

Der findes nemlig to slags grønne bønner: Dem, der er kogt perfekt og nærmest smager af friskbælgede ærter. Og dem, der er kogt for meget og giver dig en dødkedelig fornemmelse i munden.

Når du koger bønner, skal du være over dem hele tiden. Nip stilkeenden af bønnerne og smid dem i spilkogende, letsaltet vand, der lige dækker. Lad bønnerne koge for fuldt drøn, men smag på én allerede efter 2 minutter. Er den stadig for hård? Så lad koge lidt mere. Smag igen. Og igen, hvis det er nødvendigt. I det øjeblik, bønnerne er møre, men stadig sprøde, hiver du dem af ilden, hælder vandet fra og skynder dig at hælde koldt vand over, så kogningen stopper med det samme.

Hvis du gør dig umage med kogningen, kan din bønnesalat simpelt hen ikke slå fejl.

Ingredienser

Antal personer:
Sennepsdressing
3 spsk. olie
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. dijonsennep
2 fed hvidløg, knust
0.5 tsk. salt, peber
Bønnesalat
400 g bønner
1 rødløg
0.5 bdt. persille
1 pk. bacon i skiver
2 fra 15 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør dressingen sammen i bunden af serveringsskålen

2
Færdig

Nip stilkeenden af bønnerne og smid dem i spilkogende, letsaltet vand - kog 3-5 minutter uden låg, men smag hele tiden på bønnerne, så de ikke får for meget - og køl straks de stadigt sprøde bønner af i koldt vand

3
Færdig

Vend finthakket rødløg og finthakket persille i dressingen sammen med bønnerne og lad trække nogle minutter

4
Færdig

Steg baconskiverne sprøde på en pande og skær dem bagefter i mindre stykker, som drysses ud over bønnesalaten

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Pasta med vegetarisk kødsovs
forrige
Opskrift: Pasta med vegetarisk kødsovs
Opskrift: Sesammarineret kyllingebryst på grill
næste
Opskrift: Sesammarineret kyllingebryst på grill
Opskrift: Pasta med vegetarisk kødsovs
forrige
Opskrift: Pasta med vegetarisk kødsovs
Opskrift: Sesammarineret kyllingebryst på grill
næste
Opskrift: Sesammarineret kyllingebryst på grill

Tilføj Din Kommentar