Ingredienser
-
200 g grønne linser, tørvægt
-
1 tsk. salt
-
Bagt butternut squash
-
1 butternut squash
-
3 spsk. olie
-
1 spsk. æbleeddike
-
1.5 tsk. salt
-
1 tsk. korianderfrø
-
0.5 tsk. chiliflager
-
Øvrig salat
-
4 gulerødder
-
300 g cherrytomater
-
1 squash
-
1 bdt. forårsløg
-
1 bdt. koriander
-
Ingefærdressing
-
50 g ingefær, revet
-
2 fed hvidløg, knust
-
1 mild chili, hakket
-
1 stor lime, saften
-
4 spsk. olie
-
3 spsk. fiskesovs
-
1 tsk. sukker
Et par ord om vores opskrift
Vi skal spise nogle flere linser, skal vi! Dels smager de dejligt og er kolossalt sunde. Dels er linser en nem måde at være bæredygtig og klimabevidst på, for der er masser af proteiner i, så de både mætter og er en fin erstatning for kød. Nå ja, og så er linser jo også en befriende billig spise.
I denne opskrift foreslår vi grønne linser, som ofte kommer fra Puy og derfor også kaldes Puy-linser. Grønne linser er mere kogefaste end røde linser og egner sig perfekt til salater. Røde linser er derimod geniale i fx daal, hvor de helst skal koge lidt ud.
I sig selv har linser en ret mild smag – lige som butternut squash (og andre typer græskar) – så der kræves en skovlfuld krydderier for at skabe liv og glade dage for vores smagsløg. I denne linsesalat har vi valgt ingefær, lime, chili og koriander som de primære smagsgivere – og det giver jo unægtelig mindelser om en tur på et thailandsk gadekøkken.
Grøntsagerne i salaten er valgfri. Her foreslår vi bl.a. forårsløg, squash, gulerødder og tomater – samt bagt butternut squash – men du kan sagtens bruge alle mulige andre grøntsager og frugter, der kan spises rå. Linserne og den særlige dressing er det vigtigste.
Ingredienser
200 g grønne linser, tørvægt | |
1 tsk. salt | |
Bagt butternut squash |
|
1 butternut squash | |
3 spsk. olie | |
1 spsk. æbleeddike | |
1.5 tsk. salt | |
1 tsk. korianderfrø | |
0.5 tsk. chiliflager | |
Øvrig salat |
|
4 gulerødder | |
300 g cherrytomater | |
1 squash | |
1 bdt. forårsløg | |
1 bdt. koriander | |
Ingefærdressing |
|
50 g ingefær, revet | |
2 fed hvidløg, knust | |
1 mild chili, hakket | |
1 stor lime, saften | |
4 spsk. olie | |
3 spsk. fiskesovs | |
1 tsk. sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skyl linserne og kog dem 25 minutter med salt og rigeligt vand - si vandet fra bagefter |
2
Færdig
|
Skræl butternut squash, flæk den og skrab kerner og snask ud |
3
Færdig
|
Skær i tern på 1,5 x 1,5 cm, vend med olie, eddike og krydderier og bag 20 minutter i en 200 grader varm ovn |
4
Færdig
|
Skær de øvrige grøntsager i mundrette stykker og hak den friske koriander groft |
5
Færdig
|
Rør dressingen sammen i en pæn skål og vend linser, butternut squash og grøntsager godt rundt |