Opskrift: Linsesalat med bagt butternut squash
- ingefærdressing og koriander

0 0
Opskrift: Linsesalat med bagt butternut squash

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g grønne linser, tørvægt
1 tsk. salt
Bagt butternut squash
1 butternut squash
3 spsk. olie
1 spsk. æbleeddike
1.5 tsk. salt
1 tsk. korianderfrø
0.5 tsk. chiliflager
Øvrig salat
4 gulerødder
300 g cherrytomater
1 squash
1 bdt. forårsløg
1 bdt. koriander
Ingefærdressing
50 g ingefær, revet
2 fed hvidløg, knust
1 mild chili, hakket
1 stor lime, saften
4 spsk. olie
3 spsk. fiskesovs
1 tsk. sukker

Spændende og saftig madsalat med et strejf af Thailand

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Bagt butternut squash

  • Øvrig salat

  • Ingefærdressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Vi skal spise nogle flere linser, skal vi! Dels smager de dejligt og er kolossalt sunde. Dels er linser en nem måde at være bæredygtig og klimabevidst på, for der er masser af proteiner i, så de både mætter og er en fin erstatning for kød. Nå ja, og så er linser jo også en befriende billig spise.

I denne opskrift foreslår vi grønne linser, som ofte kommer fra Puy og derfor også kaldes Puy-linser. Grønne linser er mere kogefaste end røde linser og egner sig perfekt til salater. Røde linser er derimod geniale i fx daal, hvor de helst skal koge lidt ud.

I sig selv har linser en ret mild smag – lige som butternut squash (og andre typer græskar) – så der kræves en skovlfuld krydderier for at skabe liv og glade dage for vores smagsløg. I denne linsesalat har vi valgt ingefær, lime, chili og koriander som de primære smagsgivere – og det giver jo unægtelig mindelser om en tur på et thailandsk gadekøkken.

Grøntsagerne i salaten er valgfri. Her foreslår vi bl.a. forårsløg, squash, gulerødder og tomater – samt bagt butternut squash – men du kan sagtens bruge alle mulige andre grøntsager og frugter, der kan spises rå. Linserne og den særlige dressing er det vigtigste.

Ingredienser

Antal personer:
200 g grønne linser, tørvægt
1 tsk. salt
Bagt butternut squash
1 butternut squash
3 spsk. olie
1 spsk. æbleeddike
1.5 tsk. salt
1 tsk. korianderfrø
0.5 tsk. chiliflager
Øvrig salat
4 gulerødder
300 g cherrytomater
1 squash
1 bdt. forårsløg
1 bdt. koriander
Ingefærdressing
50 g ingefær, revet
2 fed hvidløg, knust
1 mild chili, hakket
1 stor lime, saften
4 spsk. olie
3 spsk. fiskesovs
1 tsk. sukker
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Skyl linserne og kog dem 25 minutter med salt og rigeligt vand - si vandet fra bagefter

2
Færdig

Skræl butternut squash, flæk den og skrab kerner og snask ud

3
Færdig

Skær i tern på 1,5 x 1,5 cm, vend med olie, eddike og krydderier og bag 20 minutter i en 200 grader varm ovn

4
Færdig

Skær de øvrige grøntsager i mundrette stykker og hak den friske koriander groft

5
Færdig

Rør dressingen sammen i en pæn skål og vend linser, butternut squash og grøntsager godt rundt

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Marokkansk kalkungryde
forrige
Opskrift: Marokkansk kalkungryde
Opskrift: 10 lækre tarteletter på 20 minutter
næste
Opskrift: 10 lækre tarteletter på 20 minutter
Opskrift: Marokkansk kalkungryde
forrige
Opskrift: Marokkansk kalkungryde
Opskrift: 10 lækre tarteletter på 20 minutter
næste
Opskrift: 10 lækre tarteletter på 20 minutter

Tilføj Din Kommentar