Opskrift: Langtidsstegt flæskesteg med sprød svær

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Flæskesteg
1 kamsteg, 1,8 kg
Olivenolie
2 tsk. allehånde
25 peberkorn, knust
Fint salt
0.6 l vand
Brun sovs
Stegesky
40 g smør
4 spsk. mel
Kulør

Opskrift: Langtidsstegt flæskesteg med sprød svær

- og en superlækker brun sovs

Her er den opskrift på flæskesteg med brun sovs, du altid leder efter

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Flæskesteg

  • Brun sovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Bare rolig, kære læser, du behøver ikke lede længere – for her kommer opskriften på en flæskesteg præcis, som alle danskere drømmer om. Og på den perfekte brune sovs til. Og det bedste ved det hele er, at fremgangsmåden er både nem og ufejlbarlig.

Som du sikkert ved, er flæskesteg et andet ord for kamsteg. Altså det stykke på grisen, hvor der både er en masse dejlig svær og en masse reelt kød, som hurtigt bliver tørt, hvis man ikke passer på.

Flæskesteg må endelig ikke forveksles med ribbensteg, som er en mere fedtmarmoreret udskæring, der aldrig bliver tør. Hvis du står med en ribbensteg, så se her.

En flæskesteg skal naturligvis have knasende sprød svær, men det skal helst ske samtidig med, at kødet bliver mørt og saftigt. Heldigvis er der en sikker måde at gøre det på: Langtidsstegning!

Langtidsstegning er altid den bedste måde at behandle større stykker kød på. Flæskesteg, lammesteg, oksesteg. Langtidsstegning mørner kødet langsomt, så saften forbliver inde i fibrene i stedet for at fordampe – og bagefter kan man så skrue op for varmen et øjeblik, så stegeskorpen eller sværen bliver sprød.

Når du langtidssteger kødet, er det ligegyldigt, hvor lille eller stor din flæskesteg er. Du skal heller ikke tænke på stegetermometer eller kernetemperatur. Denne opskrift passer til enhver størrelse flæskesteg. Når vi alligevel angiver vægten, er det, for at mængden af krydderi passer til stegens størrelse.

Se også, hvordan langtidsstegning gør underværker ved pulled pork.

Du er sikkert vant til at bruge laurbærblade til din flæskesteg. Det er du også velkommen til at gøre her, men lad os så anbefale, at du lægger laurbærbladene ned under kødet i stedet for at blive brændt til kul oven på sværen.

Vi vil dog tale varmt for, at du bruger krydderiet allehånde i stedet for. Allehånde smager FANTASTISK sammen med gris. Blandt andet er det allehånde, der gør en god medister så uimodståeligt lækker. Når du gnider allehånde på din flæskesteg, får du en brun sovs, som du næppe har smagt bedre. Den perfekte flæskestegssovs!

Hvis du har mod på det, vil vi også foreslå dig en hvid “rødkål” i stedet for den sædvanlige rødkål. Hvid ”rødkål” smager mindst lige så godt og er meget hurtigere at lave.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Tag stegen ud af køleskabet 1 time, før den skal i ovnen

2
Færdig

Rids sværen omhyggeligt ved at skære hele vejen gennem fedtlaget ned til kødet - hver eneste svær skal ridses helt separat, også selv om stegen allerede er ridset på forhånd

3
Færdig

Gnid sværen med olie

4
Færdig

Gnid lidt fint salt ned mellem alle svær

5
Færdig

Gnid kødet ind i salt, allehånde og peber

6
Færdig

Læg stegen i et ovnfast fad, hæld vand ved - og steg 3 timer midt i en 150 grader varm ovn

7
Færdig

Efter 3 timer hælder du stegeskyen ned i en gryde og sætter stegen tilbage i ovnen

8
Færdig

Skru op til 200 grader og giv stegen 15-20 minutter ekstra - sværene skal være smukt lysegule og sprøde, når stegen er færdig

9
Færdig

Skum fedtlaget af stegeskyen med en ske

10
Færdig

Lav en smørbolle ved at ælte smør og mel sammen

11
Færdig

Bring stegeskyen i kog, læg smørbollen ned i væsken og pisk det hele sammen

12
Færdig

Småkog sovsen i 5 minutter, til den er dejligt tyk og lækker

13
Færdig

Tilsæt nogle dråber kulør og pisk, indtil sovsen har den rigtige farve

14
Færdig

Sovsen kan sagtens tåle at blive varmet op flere gange

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Lun rissalat til fisk
forrige
Opskrift: Lun rissalat til fisk
Opskrift: Kødboller og melboller til suppe
næste
Opskrift: Kødboller og melboller til suppe
Opskrift: Lun rissalat til fisk
forrige
Opskrift: Lun rissalat til fisk
Opskrift: Kødboller og melboller til suppe
næste
Opskrift: Kødboller og melboller til suppe

Tilføj Din Kommentar