Ingredienser
-
Rødbeder i krydderlage
-
1 kg rødbeder, grove tern
-
25 kardemommekapsler, de knuste korn
-
1 stjerneanis, knust
-
4 nelliker, knust
-
2 tsk. salt
-
Tørret chili
-
Salat
-
4 gulerødder, tern
-
4 jordskokker, tern
-
2 æbler, tern
-
1 rødløg, finthakket
-
1 fed hvidløg, knust
-
1 dl olie
-
1 dl balsamico
-
2 tsk. sukker
-
1 tsk. salt
-
Topping
-
400 g feta, grove tern
-
1 dl solsikkekerner
-
Bredbladet persille, hakket
Et par ord om vores opskrift
En vellykket madsalat består af både sunde, knasende ting – og hyggelige, bløde ting. Man skal føle, at man gør noget godt for kroppen og samtidig bliver belønnet for det.
Belønningen i denne madsalat er rødbeder, der er kogt i en krydderlage, så de får umami, ja, et næsten kødagtigt præg. Plus en god, fed feta, der altid går fabelagtig godt sammen med rødbede.
Rødbeder, gulerødder, jordskokker … så er vi tilbage ved rødderne.
Ingredienser
Rødbeder i krydderlage |
|
1 kg rødbeder, grove tern | |
25 kardemommekapsler, de knuste korn | |
1 stjerneanis, knust | |
4 nelliker, knust | |
2 tsk. salt | |
Tørret chili | |
Salat |
|
4 gulerødder, tern | |
4 jordskokker, tern | |
2 æbler, tern | |
1 rødløg, finthakket | |
1 fed hvidløg, knust | |
1 dl olie | |
1 dl balsamico | |
2 tsk. sukker | |
1 tsk. salt | |
Topping |
|
400 g feta, grove tern | |
1 dl solsikkekerner | |
Bredbladet persille, hakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog rødbederne 10 minutter i krydderlagen med vand, så det lige dækker |
2
Færdig
|
Lad rødbederne trække mindst 45 minutter i lagen |
3
Færdig
|
Bland alle ingredienser til salaten sammen og lad trække, til rødbederne er klar |
4
Færdig
|
Kassér krydderlagen og bland rødbeder og salat sammen |
5
Færdig
|
Anret med de 3 slags topping |