Opskrift: Lynstegt tunbøf thaistyle
med citrongræs, chili og ingefær

0 0
Opskrift: Lynstegt tunbøf thaistyle

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
300 g rå tun i sushikvalitet
0.5 dl soya
3 spsk. olie
2 gulerødder, i tynde stave
0.5 glaskål, i tynde stave
1 æble, i tynde både
Mynte eller frisk koriander
Dressing
1 stængel citrongræs
2 limeblade
1 fed hvidløg
10 g ingefær
1 chili uden kerner
1 lime, saften
2 spsk. fiskesovs
1 spsk. riseddike
1 spsk. sukker
2 spsk. olie

Den næsten rå tun får et vidunderligt modspil fra en helt særlig thai-dressing

Tilhører:
  • Paleo opskrifter

Ingredienser

  • Dressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvis du kan få fingre i noget god tun, er din vigtigste opgave at behandle den så høfligt som muligt. Og med høfligt mener vi: Varsomt! Kun 1 minut på panden, den skal være næsten rå – så smager den rent og mildt, ikke spor af fisk. Og den er mør som smør.

Dressingen til de rå grøntsager er en forenkling af en gammel thai-opskrift, hvori indgår tørrede rejer, galanga-rod og tamarind. Selv uden disse specielle ingredienser kan man lave en version af den skønne dressing, som smager helt særligt og vidunderligt.

Nyd kontrasterne i denne forret eller tapas: Den eksotiske syrligt-søde-stærke-salte dressing med de knasende sprøde grøntsager og det bløde, milde tunkød.

Ingredienser

Antal personer:
300 g rå tun i sushikvalitet
0.5 dl soya
3 spsk. olie
2 gulerødder, i tynde stave
0.5 glaskål, i tynde stave
1 æble, i tynde både
Mynte eller frisk koriander
Dressing
1 stængel citrongræs
2 limeblade
1 fed hvidløg
10 g ingefær
1 chili uden kerner
1 lime, saften
2 spsk. fiskesovs
1 spsk. riseddike
1 spsk. sukker
2 spsk. olie
2 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær tunen ud i bøffer og marinér 30 minutter i soya

2
Færdig

Blend alle ingredienser (minus olie) til dressingen til en ensartet masse

3
Færdig

Steg dressingen i olien ved lav varme 3 minutter – lad køle af et par minutter

4
Færdig

Bland grøntsagerne godt rundt i den lunkne, tyktflydende dressing

5
Færdig

Steg tunbøfferne ved høj varme i olien, max. 1/2 minut på hver side

6
Færdig

Skær tunbøfferne i tynde skiver og fordel over grøntsagerne

7
Færdig

Pynt med mynte eller frisk koriander

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Madsalat - tilbage til rødderne
forrige
Opskrift: Madsalat “tilbage til rødderne”
Opskrift: Lakridsshot for voksne
næste
Opskrift: Lakridsshot for voksne
Opskrift: Madsalat - tilbage til rødderne
forrige
Opskrift: Madsalat “tilbage til rødderne”
Opskrift: Lakridsshot for voksne
næste
Opskrift: Lakridsshot for voksne

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here