Ingredienser
-
300 g rå tun i sushikvalitet
-
0.5 dl soya
-
3 spsk. olie
-
2 gulerødder, i tynde stave
-
0.5 glaskål, i tynde stave
-
1 æble, i tynde både
-
Mynte eller frisk koriander
-
Dressing
-
1 stængel citrongræs
-
2 limeblade
-
1 fed hvidløg
-
10 g ingefær
-
1 chili uden kerner
-
1 lime, saften
-
2 spsk. fiskesovs
-
1 spsk. riseddike
-
1 spsk. sukker
-
2 spsk. olie
Et par ord om vores opskrift
Hvis du kan få fingre i noget god tun, er din vigtigste opgave at behandle den så høfligt som muligt. Og med høfligt mener vi: Varsomt! Kun 1 minut på panden, den skal være næsten rå – så smager den rent og mildt, ikke spor af fisk. Og den er mør som smør.
Dressingen til de rå grøntsager er en forenkling af en gammel thai-opskrift, hvori indgår tørrede rejer, galanga-rod og tamarind. Selv uden disse specielle ingredienser kan man lave en version af den skønne dressing, som smager helt særligt og vidunderligt.
Nyd kontrasterne i denne forret eller tapas: Den eksotiske syrligt-søde-stærke-salte dressing med de knasende sprøde grøntsager og det bløde, milde tunkød.
Ingredienser
300 g rå tun i sushikvalitet | |
0.5 dl soya | |
3 spsk. olie | |
2 gulerødder, i tynde stave | |
0.5 glaskål, i tynde stave | |
1 æble, i tynde både | |
Mynte eller frisk koriander | |
Dressing |
|
1 stængel citrongræs | |
2 limeblade | |
1 fed hvidløg | |
10 g ingefær | |
1 chili uden kerner | |
1 lime, saften | |
2 spsk. fiskesovs | |
1 spsk. riseddike | |
1 spsk. sukker | |
2 spsk. olie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær tunen ud i bøffer og marinér 30 minutter i soya |
2
Færdig
|
Blend alle ingredienser (minus olie) til dressingen til en ensartet masse |
3
Færdig
|
Steg dressingen i olien ved lav varme 3 minutter – lad køle af et par minutter |
4
Færdig
|
Bland grøntsagerne godt rundt i den lunkne, tyktflydende dressing |
5
Færdig
|
Steg tunbøfferne ved høj varme i olien, max. 1/2 minut på hver side |
6
Færdig
|
Skær tunbøfferne i tynde skiver og fordel over grøntsagerne |
7
Færdig
|
Pynt med mynte eller frisk koriander |