Ingredienser
-
4 makrelfileter
-
4 spsk. olie
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Makrellen er en sej fighter, når den fanges på krog. Ikke om den bare vil overgive sig, fordi en eller anden sulten landkrabbe vil have fat i dens attraktive kød. Ærgerligt nok falder makrelkødet faktisk ikke i alle menneskers smag, da det kan have en let metallisk smag.
Makrel kan spises på mange måder. Rå, kogt, stegt – og i en dåse svømmende i tomatsovs. Når du steger makrel, skal du sørge for at give fisken mest varme på skindsiden, så det tynde skind bliver så sprødt, at det kan spises. Sværere er det egentlig ikke at stege en makrel.
Som tilbehør til stegt makrel kan du servere en lun rissalat til fisk med tomater, agurk, persille, citron og smør.
Ingredienser
4 makrelfileter | |
4 spsk. olie | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg makrelfileterne 4-6 minutter på skindsiden i olien ved middelhøj varme |
2
Færdig
|
Når det meste af fiskekødet er hvidt, vender du fileterne og giver dem 1-2 minutter på kødsiden |
3
Færdig
|
Skindet skal gerne være sprødt og spiseligt |
4
Færdig
|
Drys med salt og peber og servér fisken varm |