Ingredienser
-
800 g nakkekoteletter
-
4 spsk. olie
-
1 tsk. æbleeddike
-
4 fed hvidløg
-
2 spsk. herbes de Provence
-
1 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Ikke meget kød egner sig bedre til grill end nakkekoteletter. Den gode fedtmarmorering og det saftige kød tåler kraftig varme uden nogen sinde at blive tørt.
Har du herbes de Provence gør dette franske blandingskrydderi sig godt i en marinade. Ellers er timian eller rosmarin også fint. Hertil kommer et solidt skud hvidløg. Samt blandt andet en anelse eddike og salt, som er med til at mørne kødet.
Vi bruger en kuglegrill, hvor de glødende kul placeres i den ene halvdel, mens den anden halvdel reserveres til indirekte grillning.
Som tilbehør til grillstegte nakkekoteletter kan du servere en god kartoffelsalat med urter og en sprød, fræk fennikelsalat.
Ingredienser
800 g nakkekoteletter | |
4 spsk. olie | |
1 tsk. æbleeddike | |
4 fed hvidløg | |
2 spsk. herbes de Provence | |
1 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Smør nakkekoteletterne ind i de øvrige ingredienser og lad marinere mindst 1 time, gerne op til 24 timer |
2
Færdig
|
Læg koteletterne på en gennemvarm rist og grill 10 minutter ved indirekte varme |
3
Færdig
|
Grill 4-5 minutter på hver side over direkte varme, så kødet får masser af farve og stegeskorpe |