Ingredienser
-
1 kylling
-
3 spsk. ras el hanout
-
3 spsk. olie
-
1.5 tsk. salt
-
1 fennikel, i tynde både
-
2 rødløg, i tynde både
-
2 ds. kikærter (5-600 g kogte kikærter)
-
3 fed hvidløg, revet
-
30 g ingefær, revet
-
2 spsk. ras el hanout
-
1 tsk. salt
-
1 appelsin, saft og skal
-
1 citron, saften
-
2 dl lage fra kikærterne
Et par ord om vores opskrift
Det marokkanske køkken er kendt for sin rigdom af smage og spændende sammensætninger af lækre ingredienser. I denne opskrift spiller citrusfrugterne appelsin og citron for eksempel vigtige biroller sammen med ingefær, hvidløg og fennikel. Men ingen af delene får lov at dominere, for efter lang tid i ovnen ender retten med at være smukt afbalanceret, med en smag som alle kan lide.
Hovedrollen i retten spiller kyllingen og det marokkanske blandingskrydderi ras el hanout. Du kan selv blande krydderiet af spidskommen, korianderfrø, stødt kanel, kardemomme, fennikelfrø, muskatnød, allehånde, nelliker og et par andre gode smage – men du kan altså også sagtens smutte omkring din lokale etniske købmand eller bestille en pose her på nettet.
Ras el hanout er en fuldkommen fænomenalt krydderblanding, som du vil elske at bruge i alle mulige andre retter: Lam, ovnstegte kartofler og græskar, i supper, i simreretter osv.
Se også sprødstegte marokkanske kyllingelår.
I Marokko bruger man en tagine, som er et lerfad med rørformet låg, til at langtidssimre blandt andet kylling og lam i ovnen. Men du kan lige så godt bruge din ovnfaste gryde, stegeso eller römertopf.
Som tilbehør til marokkansk kylling i tagine kan vi varmt anbefale at servere en nordafrikansk couscous med appelsin og tørrede frugter. Det er ’a match made in heaven’. Men du kan også servere kogt bulgur eller ris og måske en fræk fennikelsalat.
Ingredienser
1 kylling | |
3 spsk. ras el hanout | |
3 spsk. olie | |
1.5 tsk. salt | |
1 fennikel, i tynde både | |
2 rødløg, i tynde både | |
2 ds. kikærter (5-600 g kogte kikærter) | |
3 fed hvidløg, revet | |
30 g ingefær, revet | |
2 spsk. ras el hanout | |
1 tsk. salt | |
1 appelsin, saft og skal | |
1 citron, saften | |
2 dl lage fra kikærterne |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Klip kyllingen i 8 dele |
2
Færdig
|
Bland ras el hanout, olie og salt og gnid ind i kyllingestykkerne |
3
Færdig
|
Lad marinere 1 time ved stuetemperatur |
4
Færdig
|
Bland de øvrige ingredienser i en tagine, stegeso eller ovnfast gryde |
5
Færdig
|
Placér kyllingestykkerne, så de ligger i et tæt lag på toppen |
6
Færdig
|
Bag under låg 1,5 time i en 180 grader varm ovn |
7
Færdig
|
Tag låget af og giv 5 minutter under grill |