Opskrift: Marokkansk kylling i tagine
med appelsin, ingefær og ras el hanout

0 0
Opskrift: Marokkansk kylling i tagine

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
3 spsk. ras el hanout
3 spsk. olie
1.5 tsk. salt
1 fennikel, i tynde både
2 rødløg, i tynde både
2 ds. kikærter (5-600 g kogte kikærter)
3 fed hvidløg, revet
30 g ingefær, revet
2 spsk. ras el hanout
1 tsk. salt
1 appelsin, saft og skal
1 citron, saften
2 dl lage fra kikærterne

Utroligt smagfuld kyllingegryde, der tager lidt tid, men er meget nem lave

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Det marokkanske køkken er kendt for sin rigdom af smage og spændende sammensætninger af lækre ingredienser. I denne opskrift spiller citrusfrugterne appelsin og citron for eksempel vigtige biroller sammen med ingefær, hvidløg og fennikel. Men ingen af delene får lov at dominere, for efter lang tid i ovnen ender retten med at være smukt afbalanceret, med en smag som alle kan lide.

Hovedrollen i retten spiller kyllingen og det marokkanske blandingskrydderi ras el hanout. Du kan selv blande krydderiet af spidskommen, korianderfrø, stødt kanel, kardemomme, fennikelfrø, muskatnød, allehånde, nelliker og et par andre gode smage – men du kan altså også sagtens smutte omkring din lokale etniske købmand eller bestille en pose her på nettet.

Ras el hanout er en fuldkommen fænomenalt krydderblanding, som du vil elske at bruge i alle mulige andre retter: Lam, ovnstegte kartofler og græskar, i supper, i simreretter osv.

Se også sprødstegte marokkanske kyllingelår.

I Marokko bruger man en tagine, som er et lerfad med rørformet låg, til at langtidssimre blandt andet kylling og lam i ovnen. Men du kan lige så godt bruge din ovnfaste gryde, stegeso eller römertopf.

Som tilbehør til marokkansk kylling i tagine kan vi varmt anbefale at servere en nordafrikansk couscous med appelsin og tørrede frugter. Det er ’a match made in heaven’. Men du kan også servere kogt bulgur eller ris og måske en fræk fennikelsalat.

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
3 spsk. ras el hanout
3 spsk. olie
1.5 tsk. salt
1 fennikel, i tynde både
2 rødløg, i tynde både
2 ds. kikærter (5-600 g kogte kikærter)
3 fed hvidløg, revet
30 g ingefær, revet
2 spsk. ras el hanout
1 tsk. salt
1 appelsin, saft og skal
1 citron, saften
2 dl lage fra kikærterne
3 fra 32 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Klip kyllingen i 8 dele

2
Færdig

Bland ras el hanout, olie og salt og gnid ind i kyllingestykkerne

3
Færdig

Lad marinere 1 time ved stuetemperatur

4
Færdig

Bland de øvrige ingredienser i en tagine, stegeso eller ovnfast gryde

5
Færdig

Placér kyllingestykkerne, så de ligger i et tæt lag på toppen

6
Færdig

Bag under låg 1,5 time i en 180 grader varm ovn

7
Færdig

Tag låget af og giv 5 minutter under grill

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Rund og lækker vegetar korma
forrige
Opskrift: Rund og lækker vegetar korma
Opskrift: Hawaii pizza - nr. 1 i Australien
næste
Opskrift: Hawaii pizza – nr. 1 i Australien
Opskrift: Rund og lækker vegetar korma
forrige
Opskrift: Rund og lækker vegetar korma
Opskrift: Hawaii pizza - nr. 1 i Australien
næste
Opskrift: Hawaii pizza – nr. 1 i Australien

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here