Opskrift: Rund og lækker vegetar korma

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 spsk. kokosolie (eller anden olie)
2 løg, i tynde både
2 fed hvidløg, i tynde skiver
2 spsk. garam masala
30 g ingefær, revet
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. paprika
1 tsk. kanel
1.5 tsk. salt
1 kg små, faste kartofler, i halve
4 gulerødder, i mundrette stykker
500 kogte kikærter
2 dl vand (fx kogevand fra kikærter)
1 ds. kokosmælk
3 spsk. majsstivelse
6 spsk. vand
Pynt
75 g mandler, grofthakket
Koriander

Opskrift: Rund og lækker vegetar korma

med kokosmælk, ingefær og garam masala

Smager og dufter som på en bedre indisk restaurant

Tilhører:
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Pynt

Et par ord om vores opskrift

Del

Korma er nok mest kendt i sammensætningen chicken korma – eller kylling korma – og er en af de evigt populære retter på indiske restauranter. I Storbritannien ligger den nr. 1 blandt alle indiske retter! Populariteten skyldes naturligvis den utroligt lækre, runde og bløde kokossovs med de mange mildt krydrede smage. Det er en ret for både børn og voksne.

Se også vores opskrift på chicken korma.

Korma er en tilberedningsteknik, hvor kødet (kylling, lam, ged, vildt) eller grøntsagerne først ristes ved høj varme og herefter braiseres i længere tid ved lav varme. Ved briternes mellemkomst er den oprindelige yoghurt i retten ofte erstattet af kokos eller kokosmælk, og der tilføjes nødder eller mandler. Måske vil en indfødt inder rynke på næsen her, men vi synes, kokosmælk og ristede mandler er en ustyrligt lækker tilføjelse.

Selv om det smager og dufter, som om der er karry i en korma, hedder den rigtige krydderblanding garam masala. Sådan én kan du købe færdigblandet, men du kan også prøve at lave Spicys Twists egen garam masala med 10 varme krydderier – det tager ikke mange minutter. I en snæver vending kan du også bruge karry, der er en britisk opfindelse, men garam masala rammer den ægte indiske smag bedre.

Desuden skal der blandt andet frisk ingefær i en korma. Og paprika, som farver sovsen rødlig. Nogle vælger også at bruge tomatpuré; det er en smagssag.

Som grøntsager i vores vegetar korma har vi valgt at supplere kikærterne med kartofler og gulerødder. Du kan også bruge blomkål og andre grønne favoritter, men husk, at blomkål kun skal have halvt så lang tid som kartofler og gulerødder. Kikærterne koger vi selv (kogetid 30 minutter, efter 12 timers udblødning; husk at udblødningsvandet skal kasseres), men du kan naturligvis også bruge kikærter på dåse.

Som tilbehør til vegetar korma kan du med fordel servere friskbagt naan og en myntekrydret raita – så er du næsten hjemme i Indien.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Varm kokosolien i en gryde og steg løg og hvidløg, til de er blanke - hæld over i en gryde

2
Færdig

Rist krydderierne et kort øjeblik sammen med løgene

3
Færdig

Tilsæt kartofler og gulerødder og steg med et øjeblik

4
Færdig

Tilsæt vand og kokosmælk, rør sammen og lad simre 35 minutter under låg

5
Færdig

Imens rister du de grofthakkede mandler på panden, til de tager lidt farve

6
Færdig

5 minutter inden retten er færdig: Pisk majsstivelse og vand sammen og rør i sovsen

7
Færdig

Samtidig lader du kikærterne koge med de sidste 5 minutter

8
Færdig

Pynt den færdige vegetar korma med ristede mandler og hakket koriander

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Pirogger med oksekød
forrige
Opskrift: Pirogger med oksekød
Opskrift: Marokkansk kylling i tagine
næste
Opskrift: Marokkansk kylling i tagine
Opskrift: Pirogger med oksekød
forrige
Opskrift: Pirogger med oksekød
Opskrift: Marokkansk kylling i tagine
næste
Opskrift: Marokkansk kylling i tagine