Ingredienser
-
Kyllingeschnitzel
-
4 kyllingebryster
-
1 spsk. olie
-
1 dl rasp
-
2 tsk. spidskommen, knust
-
2 tsk. paprika
-
2 tsk. oregano
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
Desuden
-
0.5 dl olie til stegning
-
Guacamole (separat opskrift)
Et par ord om vores opskrift
Værsgo, så er der sjov aftensmad til en festlig aften med glade gæster. Mexicansk kyllingeschnitzel er sprødstegt kylling med en lækker eksotisk smag. Det er en nem og hurtig ret, som du laver på 25 minutter ved at flække nogle kyllingebryster, vende i rasp og krydderier og stege sprøde på panden. Hertil serverer du autentisk mexicansk guacamole, spicy nachos med ost, nemme ovnfritter og frække drinks. Ay caramba, så er der fest!
Læs mere om mexicansk kyllingeschnitzel med guacamole efter opskriften.
Ingredienser
Kyllingeschnitzel |
|
4 kyllingebryster | |
1 spsk. olie | |
1 dl rasp | |
2 tsk. spidskommen, knust | |
2 tsk. paprika | |
2 tsk. oregano | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
Desuden |
|
0.5 dl olie til stegning | |
Guacamole (separat opskrift) |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Flæk hvert kyllingebryst tværs igennem med en skarp kniv og bank kødstykkerne flade med håndroden |
2
Færdig
|
Smør lidt olie på kyllingeschnitzlerne |
3
Færdig
|
Bland rasp og krydderier og vend kyllingeschnitzlerne heri |
4
Færdig
|
Varm en pande op ved ret høj varme og hæld stegeolien på |
5
Færdig
|
Når olien ryger, lægger du kyllingeschnitzlerne på panden og steger dem 2-3 minutter på hver side |
6
Færdig
|
Kyllingeschnitzlerne skal ende med at være lysebrune og sprøde |
Mere om mexicansk kyllingeschnitzel med guacamole
Mexicanske kyllingeschnitzler er mad, som alle vil elske: Børn, voksne og de vanskelige teenagere indimellem. For hvem kan ikke lide sprød kylling med en mildt krydret smag?
Hvis du vælger at servere de mexicanske kyllingeschnitzler med den lækre, mexicanske avocadodip guacamole – plus et fadfuld ovnbagte nachos med ost – plus ovnfritter- plus en håndfuld cool Coronas eller nogle sjove drinks – så kan du på ingen tid lave mad til mange mennesker. Og så er der pludselig fest!
Mexicanske kyllingeschnitzler med alt det andet mexicanske tilbehør er genial gæstemad, hvis du pludselig får lyst til at lave en sjov fredag eller lørdag aften sammen med kolleger, venner og familie.
Kyllingeschnitzler (eller schnitzler af svinekød) kan du købe færdige i supermarkedet. Men det er altså næsten lige så nemt og hurtigt at købe kyllingebryster og flække dem tværs igennem med en skarp kniv. Når du bagefter giver det bløde kyllingekød et par klask med håndroden, bliver stykkerne flade som schnitzler. Det tager kun 2 minutter pr. kyllingebryst.
I stedet for at vende schnitzlerne i pisket æg smører du dem med lidt olie, så raspen kan hænge fast.
Du kan bruge pankorasp eller almindelig rasp. Raspen blander du med typiske mexicanske krydderier som spidskommen, paprika, oregano og chili. Hvis du har en færdig taco-krydderiblanding, kan du sagtens bruge den i stedet for.
De mexicanske kyllingeschnitzler steges på en hed pande i rigelig olie. De skal bare have 2-3 minutter på hver side, til de er lysebrune og sprøde.
Som du kan se i opskriften på guacamole, foreslår vi den ægte mexicanske version. Heri skal der løg, tomater og koriander. Allerbedst er det, hvis du har en stor morter, som du kan knuse ingredienserne i. Det skal ende som en grov mos med hele stykker tomat i. Smagen er mums – som på en af de bedre restauranter i Cancún.
Tjek også opskrifterne på spicy nachos (inklusive tomatsovs, men eksklusive kylling) og på de nemme, krydrede ovnfritter. Igen er det den slags tilbehør, som ALLE kan lide. Til gengæld vil vi nok anbefale kun at servere de cubanske mojitos for gæster over 16 år.