Ingredienser
-
3 spsk. miso
-
2 spsk. olie
-
2 spsk. sesamfrø
-
1 spsk. limesaft
-
1 spsk. soya
-
1 spsk. vand
-
1 spsk. honning
-
10 g ingefær, revet
-
1 fed hvidløg, revet
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Misodip smager enormt godt, og samtidig er det noget af det sundeste, du kan servere som appetizer eller snack. Især hvis du laver et ordentlig fad rå grøntsagsstænger, som dine gæster kan dyppe i dippen.
Hvis det kun er for sjov, kan misodip dog også med fordel bruges som dyppelse til grissini, chips og andre mindre sunde slags knas.
Den vigtigste ingrediens i denne dip er naturligvis miso. Miso er en japansk pasta fremstillet af blandt andet fermenterede soyabønner. Miso er fyldt med proteiner samt B2- og E-vitamin og vil derfor være en nyttig bestanddel i en vegansk kostplan. Du kan købe miso i velassorterede supermarkeder og asiatiske fødevarebutikker.
I denne opskrift på misodip giver vi smagen (og sundheden) et gevaldigt løft med frisk revet ingefær, hvidløg og lidt chili. Samtidig rundes smagen af med honning, lime og ristede sesamfrø.
Du kan godt begynde at glæde dig: Om 10 minutter er du parat til at servere en vildt mumset og sund dip for dine sultne gæster.
Ingredienser
3 spsk. miso | |
2 spsk. olie | |
2 spsk. sesamfrø | |
1 spsk. limesaft | |
1 spsk. soya | |
1 spsk. vand | |
1 spsk. honning | |
10 g ingefær, revet | |
1 fed hvidløg, revet | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rist sesamfrøene hurtigt på en pande, til de bliver lysebrune |
2
Færdig
|
Blend alle ingredienser |