Opskrift: Gado gado – indonesisk madsalat
med stegt tofu, kogte æg og sprødt grønt

Opskrift: Gado gado – indonesisk madsalat

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg kartofler, kogte
4 æg, kogt 6 minutter
400 g fast tofu
3 spsk. olie
4 stængler blegselleri
1 bk. bønnespirer
1 bdt. forårsløg
1 bdt. radiser
0.5 spidskål
1 ps. rejechips
Peanutdressing
100 g rå jordnødder
0.5 dl vand
4 spsk. kokosolie
2 spsk. fiskesovs
1 lime, saften
1 fed hvidløg
0.5 stærk chili
10 g revet ingefær
1 tsk. tamarind eller sumak
1 tsk. sukker

Glæd dig til den vildeste peanutdressing

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Peanutdressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Gado gado er indo indo. -nesisk, altså. De har mange af den slags dobbeltord i Indonesien – og for gado gados vedkommende dækker det over en madsalat, der er kolossalt populær i det store ørige. Du kan få dig en portion gado gado overalt på gader og stræder, og hver lille biks har sin egen måde at lave salaten på.

Man kan måske hævde, at gado gado er indonesernes svar på Buddha bowl. Både gado gado og Buddha bowl er komplette madsalater, der består af rå og tilberedte elementer – og begge er primært vegetariske salater.

I en ægte indonesisk gado gado er der stort set altid stegt tofu, kogte kartofler og æg samt diverse sprøde grøntsager. Hv’angår de sidstnævnte, synes vi, du skal vælge den type grønt, der er i sæson.

Et andet fast element i gado gado er peanutdressingen. I Indonesien rister man ofte jordnødderne på stedet for at lave dressingen frisk fra grunden – her i Vesten vælger vi tit at springe over, hvor gærdet er lavest, og plaske peanutbutter i dressingen. Det er synd!

Det tager højst 10 minutter at riste 100 gram rå jordnødder lysebrune på en pande. Når du blender de lune jordnødder sammen med de øvrige ingredienser, får du den vildeste dressing, der smager af solskin og glade ferieminder. Gør det, gør det.

Kokosolie i dressingen er klart bedre end fx olivenolie eller solsikkeolie, så køb endelig et glas. Du kan sagtens bruge kokosolie til alt muligt andet, blandt andet hjemmelavet granola og hjemmelavet peanutbutter.

En anden autentisk ingrediens i dressingen er tamarind. Vi havde dog ‘kun’ sumak i huset, og da både tamarind og sumak tilfører en syrligt-bitter smag, kan de to specialiteter sagtens byttes ud med hinanden. Har du ingen af delene, så tilsæt 1 spsk. lime ekstra.

For en god ordens skyld: Gado gado giver tilstrækkeligt med proteiner, kulhydrater og vitaminer til at dække alle kroppens behov i ét måltid. Men for at det ikke skal blive FOR fornuftigt, så gør som indoneserne: Servér en nævefuld rejechips til. Knas!

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Kog kartofler og æg (evt. sammen - fisk æggene op efter 6 minutter) og køl af

2
Færdig

Skær tofu ud i store tern og steg lysebrune i olien ved høj varme - drys med salt

3
Færdig

Skær og snit grøntsagerne i mundrette stykker

4
Færdig

Rist jordnødderne lysebrune på en tør varme - det tager ca. 10 minutter

5
Færdig

Blend alle ingredienser til dressing - servér i en separat skål

6
Færdig

Servér også rejechips i en separat skål

7
Færdig

Anret alle øvrige elementer til salaten dekorativt på et stort fad

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.000 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: 15 perfekte scones på 30 minutter
forrige
Opskrift: 15 perfekte scones på 30 minutter
Opskrift: Hurtig vegansk misodip
næste
Opskrift: Hurtig vegansk misodip
Opskrift: 15 perfekte scones på 30 minutter
forrige
Opskrift: 15 perfekte scones på 30 minutter
Opskrift: Hurtig vegansk misodip
næste
Opskrift: Hurtig vegansk misodip

Tilføj Din Kommentar