Opskrift: Møre nyretapper (onglet) på grill
- med en let citronmarinade

0 0
Opskrift: Møre nyretapper (onglet) på grill

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g nyretapper
2 spsk. olie
1 spsk. citronsaft
0.75 tsk. salt, peber

Sådan bliver nyretapper til de skønneste bøffer

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Nyretapper er IKKE indvolde! Det er en flot, regulær muskel, der sidder ved oksens nyrer – og den kan med lethed forvandles til det skønneste bøfkød.

Nyretapper kaldes også onglet, boeuf onglet eller hanger steak – det lyder alt sammen mere appetitligt, ikke sandt?

På den pakke med nyretapper, vi købte i Meny, står der, at kødet skal koges 1-1,5 time. Halvanden time!! Det er helt gak, kære venner, sorry to say. Kødet skal grilles 2 minutter på hver side på en grill, og så er det perfekt mørt og saftigt.

Du skal starte med at skære nyretapperne igennem med en skarp kniv og fjerne den store, hvide sene, der ligger på langs af kødstykket. Skær kødet midt igennem langs med senen, så du kan fjerne den, uden at skære mere i kødet.

Nu har du to flade, aflange stykker bøfkød. En time før grillning lægger du kødet i en marinade af citron, olie, salt og peber. Der skal ikke så meget citron til, men syren er med til at mørne kødet yderligere.

Som sagt skal nyretapperne kun have 2 minutter på hver side på en glohed grill. Eller på en pande, stegt i en blanding af olie og smør. Herefter skal kødet ligge 10 minutter, før du skærer det i 1/2 cm tykke skiver.

Lige som med en culotte skal du skære på tværs af kødårene, dvs. lidt på skrå af kødstykkerne. Så får du de møreste, dejligste stykker bøfkød – til en uhyre rimelig pris.

Som tilbehør til nyretapper kan du servere det geniale italienske tilbehør patate e funghi, kartofler stegt med svampe som østershatte eller markchampignon. Og måske en italiensk tomatsalat med frisk mozzarella og basilikum. Sovs er unødvendig.

Ingredienser

Antal personer:
400 g nyretapper
2 spsk. olie
1 spsk. citronsaft
0.75 tsk. salt, peber
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær kødstykket midt igennem på langs ved den kraftige hvide sene - fjern senen

2
Færdig

1 time før grillning lægger du kødet i en marinade af citron, olie, salt og peber

3
Færdig

Grill kødet 2 minutter på hver side direkte over de glødende briketter

4
Færdig

Lad kødet trække 10 minutter, før du skærer det ud i 1/2 cm tykke skiver - skær lidt på skrå af kødstykkerne, på tværs af kødårene

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Autentisk shawarma med kylling
forrige
Opskrift: Autentisk shawarma med kylling
Opskrift: Cremet muslingesuppe
næste
Opskrift: Cremet muslingesuppe
Opskrift: Autentisk shawarma med kylling
forrige
Opskrift: Autentisk shawarma med kylling
Opskrift: Cremet muslingesuppe
næste
Opskrift: Cremet muslingesuppe

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here