Ingredienser
-
Nem karrysovs
-
3 spsk. olivenolie
-
2 løg
-
2 spsk. karry
-
2 spsk. hvedemel
-
3 dl grøntsagsbouillon
-
1 ds. kokosmælk
-
Fyld
-
16 kæmperejer
-
5 tomater
-
2 æbler
Et par ord om vores opskrift
Engang imellem skal det være lidt let i køkkenet. Der må ikke være for mange ingredienser i aftensmaden, og den behøver ikke at tage 100 år at lave.
Godt så. Her kommer opskrift på en supernem karrysovs med kokosmælk, som hele familien vil holde af. Sovsen er rund, mild og cremet – ingen hokuspokus dér.
Selve karrysovsen består af 6 almindelige ingredienser, og de bør ikke tage mere end 25-30 minutter at bikse sammen.
Vi foreslår at putte kæmperejer, æbler og tomater i sovsen 2 minutter inden servering. Men det er bare et forslag. Du kunne jo også tilføje lynstegt kyllingebryst eller schnitzler i tern, og grøntsagerne kunne være blomkål, broccoli, forårsløg, sukkerærter, peberfrugter, eller lige hvad familien bedst kan lide.
Værd at vide om karry
Krydderierne i denne simple karrysovs er – karry! Helst en god karry, selvfølgelig. Jo mere du ofrer på en god købekarry, jo bedre bliver din karrysovs.
Som du kan se i denne opskrift på hjemmelavet karry, består blandingskrydderiet af mange forskellige krydderier.
Hvis du har lyst til at give karrysovsen et lidt mere eksotisk præg, kan du bare tilsætte 1-2 teskefulde af et af de krydderier, en karry består af. Det kan fx være:
- Spidskommen
- Kardemomme
- Allehånde
- Sennepsfrø
- Ingefær
- Kanel
Den gule farve i karry kommer af stødt gurkemeje, som er ultrasundt. Vi vil anbefale, at du ALTID tilføjer 1-2 tsk. gurkemeje i en hvilken som helst karrysovs. Gurkemeje gør sovsen både smukkere og sundere.
Fuldkornsris er sundere
Som tilbehør til en god karrysovs er en portion velkogte ris altid en god idé. Hvide ris er dog ikke verdens sundeste fødevare, så du kan i stedet overveje fuldkornsris.
Fuldkornsris kaldes også brune ris, naturris og upolerede ris. Den sunde yderskal er netop ikke poleret af (som ved hvide ris), hvilket sikrer dig langt flere vitaminer, mineraler og fibre.
Kogetid for fuldkornsris til 4 personer: Skyl 3 dl fuldkornsris i vand, sæt risene over med 6 dl vand og 1 tsk. salt, småkog 35 minutter under låg, lad trække yderligere 5 minutter og hæld evt. vand fra.
Ingredienser
Nem karrysovs |
|
3 spsk. olivenolie | |
2 løg | |
2 spsk. karry | |
2 spsk. hvedemel | |
3 dl grøntsagsbouillon | |
1 ds. kokosmælk | |
Fyld |
|
16 kæmperejer | |
5 tomater | |
2 æbler |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Sæt olien over i en tykbundet gryde ved middelvarme |
2
Færdig
|
Steg de hakkede løg blanke, men ikke brune - det tager små 10 minutter |
3
Færdig
|
Tilsæt karry og hvedemel og rod det godt sammen med løgene - du skal ikke tage dig af, at det begynder at klæbe til bunden af gryden |
4
Færdig
|
Tilsæt bouillon og kokosmælk, rør det hele godt sammen og lad småkoge under låg i 10 minutter - nu er karrysovsen klar |
5
Færdig
|
Tilsæt kæmperejer og tomater og æbler skåret i stykker - kog med i 2-3 minutter |