Ingredienser
-
0.75 l sødmælk
-
0.25 l kærnemælk
Et par ord om vores opskrift
Tykmælk er en dejlig opfindelse. Et mildt og cremet surmælksprodukt, der egner sig fortrinligt som basis i meget god morgenmad og som den ene halvpart i en lækker koldskål.
Intet er nemmere end at lave sin egen tykmælk. Du blander lidt kærnemælk med sødmælk, lader det stå 1 døgn ved stuetemperatur, og så har du tykmælk. Smagen er fuldkommen som den, du køber på karton i supermarkedet, mens konsistensen er noget tyndere.
Husk at beregne et par timer til at afkøle tykmælken, efter du har lavet den. Tykmælk skal spises kold, gerne med et solidt lag rugbrødsdrys – som for øvrigt er lige så enkelt at fremstille som tykmælken.
Ingredienser
0.75 l sødmælk | |
0.25 l kærnemælk |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør de to slags mælk sammen i en beholder, der kan lukkes tæt |
2
Færdig
|
Lad blandingen stå og tykne ved stuetemperatur i 1 døgn |
3
Færdig
|
Køl din tykmælk ned et par timer, før du serverer den |