Ingredienser
-
2 æg
-
100 g sukker
-
100 g hvedemel
-
2 tsk. vaniljesukker
-
1 tsk. bagepulver
-
1 citron, den revne skal
-
8 friske figner
-
2 æbler
-
100 g mandler, grofthakket
-
100 g rosiner
Et par ord om vores opskrift
Når du bruger frugt i dine kager, kan du spare på det usunde, raffinerede sukker. Frugt indeholder nemlig i sig selv masser af (frugt-)sukker. I denne frugtkage sparer vi ikke bare på sukkeret, men også på fedtstoffet – det er helt udeladt! Så kagen er faktisk ret sund.
Vi har brugt friske figner og æbler i kagen, men du kan sagtens bytte ud med pærer, abrikoser, bananer, eller hvad der ellers er i sæson. Tricket er at blende frugten, så du kan pressen saften fra – ellers bliver kagen for våd. Saften smager fantastisk; drik den endelig.
Spis kagen, som den er. Eller servér den med en lynhurtig vaniljecreme: 6 spsk. græsk yoghurt røres sammen med 3 spsk. honning, 1 spsk. citronsaft og 3 tsk. vaniljesukker.
Ingredienser
2 æg | |
100 g sukker | |
100 g hvedemel | |
2 tsk. vaniljesukker | |
1 tsk. bagepulver | |
1 citron, den revne skal | |
8 friske figner | |
2 æbler | |
100 g mandler, grofthakket | |
100 g rosiner |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk æg og sukker luftigt |
2
Færdig
|
Pisk mel, vanilje, bagepulver og citronskal i |
3
Færdig
|
Kør frugten groft i foodprocessoren, hæld i et viskestykke og pres saften ud |
4
Færdig
|
Rør den ‘tørre’ frugt, mandler og rosiner i dejen |
5
Færdig
|
Hæld dejen i en kageform foret med bagepapir |
6
Færdig
|
Bag kagen 45 minutter i en 180 grader varm ovn |