Ingredienser
-
Dej
-
20 g gær
-
3 dl vand
-
3 spsk. yoghurt
-
250 g hvedemel
-
250 g speltmel
-
150 g revet ost
-
2 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
Desuden
-
20 g løvstikke
-
Olivenolie
-
Flagesalt
Et par ord om vores opskrift
Løvstikke går under kælenavnet maggiurt eller bouillonurt. Når du koger kartofler, skal der kun ganske få blade i vandet, før kartoflerne får en gennemtrængende smag af grøntsagsbouillon.
Er du i den lykkelige situation at have løvstikke i haven – eller kender du nogen, der har – er du sikret friske krydderurter hele foråret og sommeren. For løvstikke vokser kraftigt og smager kraftigt, så der skal kun en smule til for at præge en hel ret.
Se også vores opskrifter på løvstikke-bearnaise og løvstikkesalt.
I dette ostebrød er der 20 g friskhakket løvstikke, hvilket ikke er meget i vægt, men tro os, når vi siger: Brødet smager mere af de 20 g løvstikke end af de 150 g ost!
Du kan i øvrigt bruge al mulig slags ost i brødet. Revet vesterhavsost eller parmesan vil gøre sig fortrinligt. Du kan også bruge alle mulige slags mel. Og hvis du vil have et luftigere brød, erstatter du de 20 g gær med 1 dl surdej + 5 g gær og lader dejen hæve natten over i køleskabet.
Ostebrød med løvstikke og et nip chili er et markant madbrød, som passer til krydrede retter (fx chili con carne), ostemadder, pølser, postejer.
En kold øl klæder ostebrød med løvstikke fænomenalt godt.
Ingredienser
Dej |
|
20 g gær | |
3 dl vand | |
3 spsk. yoghurt | |
250 g hvedemel | |
250 g speltmel | |
150 g revet ost | |
2 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
Desuden |
|
20 g løvstikke | |
Olivenolie | |
Flagesalt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Opløs gæren i vandet og ælt de øvrige ingredienser til dej i - godt og grundigt |
2
Færdig
|
Smør dejen ind i olie, læg den tilbage i skålen og lad hæve 1 time tildækket |
3
Færdig
|
Rul dejen ud til to 30 cm lange pølser, lav en dyb lomme i hver pølse med fingrene, fyld den finthakkede løvstikke heri, luk lommerne til igen og lad efterhæve 30 minutter tildækket |
4
Færdig
|
Smør brødene ind i olie, drys med flagesalt og bag 20 minutter midt i en 200 grader varm ovn |