Ingredienser
-
1 kg rødbeder
-
2 rødløg
-
3 fed hvidløg
-
3 spsk. olivenolie
-
3 spsk. balsamico
-
1 dl piskefløde
-
20 peberkorn, knust
-
15 kardemommekapsler, de knuste korn
-
1.5 tsk. salt
-
1.5 tsk. sukker
-
150 g parmesan, fintrevet
-
Pynt
-
Ruccola
Et par ord om vores opskrift
Der er masser af umami og velsmag i dette fadfuld krydrede ovnbagte rødbeder, der svømmer rundt i en rund og rar flødesovs og er toppet med smeltet parmesan og sprød ruccola. Dup sovsen op med frisk brød og nyd, at en vegetarmiddag kan være lige så sjov, som når der er kød på tallerkenen.
Læs mere om ovnbagte rødbeder med fløde og parmesan efter opskriften.
Ingredienser
1 kg rødbeder | |
2 rødløg | |
3 fed hvidløg | |
3 spsk. olivenolie | |
3 spsk. balsamico | |
1 dl piskefløde | |
20 peberkorn, knust | |
15 kardemommekapsler, de knuste korn | |
1.5 tsk. salt | |
1.5 tsk. sukker | |
150 g parmesan, fintrevet | |
Pynt |
|
Ruccola |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tænd ovnen på 180 grader |
2
Færdig
|
Snit de skrællede rødbeder i 3 mm tykke skiver |
3
Færdig
|
Snit rødløg i både og hvidløg i tynde skiver |
4
Færdig
|
Bland alting godt sammen i et ovnfast fad (minus parmesan) |
5
Færdig
|
Bag 35 minutter på næstnederste rille |
6
Færdig
|
Drys med parmesan og bag 15 minutter mere |
7
Færdig
|
Pynt med masser af ruccola |
Mere om ovnbagte rødbeder med fløde og parmesan
Først og fremmest skal du naturligvis spise denne skønne grøntsagsret, fordi den smager utroligt godt. Der er masser af umami og velsmag i hver eneste mundfuld, og du vil slet ikke savne dit daglige kødorgie.
Den tilfredsstillende umamifornemmelse i munden skyldes kombinationen af sødlige rødbeder, syrlig balsamico, salt, en venlig bitterhed fra kardemomme, peber og ruccola samt al den rare rundhed fra fløde og smeltet parmesan.
Glæd dig til at duppe den smukke, gammelrosa sovs op med frisk brød (fx en kurvfuld hjemmebagte kuvertbrød).
Ud over for de dejlige smage skal du så sandelig også guffe store mængder rødbeder, fordi det er godt for klimaet, for den danske betalingsbalance – og ikke mindst for din sundhed. Vi citerer her fra en artikel i onlinemagasinet BedreLivsstil.dk
Rødbeders sundhedsmæssige fordele
På grund af deres jernindhold bekæmper de anæmi og træthed. De er ideelle, hvis du skal komme dig efter sygdom.
Reducerer naturligt forhøjet blodtryk.
Indeholder antiinflammatoriske egenskaber.
De har rensende egenskaber, som hjælper med at rense blodet og leveren. De fremmer også fjernelsen af toksiner i kroppen, som kan skade leveren.
Mindsker chancen for hjertekarsygdomme.
De har en anti-kræftfremkaldende effekt, ligesom de fleste røde fødevarer.
Deres høje fiberindhold fremmer naturligt fordøjelsen i tarmene.