Ingredienser
-
1.2 kg bagekartofler
-
0.5 dl solsikkeolie
-
1.5 spsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Hvis du går en smule op i dit helbred og rent faktisk kan lide smagen af kartoffel, så er hjemmelavede ovnfritter et suverænt alternativ til supermarkedernes pommes frites og burgerbarenes french fries. Ovnfritter er desuden billige og superlette at lave.
Opskriften indeholder faktisk bare tre ingredienser – kartofler, solskikkeolie og salt – og så er du i mål.
Det geniale ved ovnfritter er, at alle kan lide dem. Og de kan bruges til alt. Alle slags kød- og fiskeretter – eller bare som snack med en hvidløgsdip.
En god bøf med ovnfritter er en klassiker. Men hvorfor ikke overraske familie og venner med en variant af den franske moules frites (Muslinger i berusende selskab) eller en omgang tatar med sprøde ovnfritter (Rørt tatar for livsnydere)…?
Det er så let, så let…
Ingredienser
1.2 kg bagekartofler | |
0.5 dl solsikkeolie | |
1.5 spsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skyl kartoflerne grundigt og fjern ’øjne’ og urenheder, men lad skrællen blive på |
2
Færdig
|
Skær i grove både |
3
Færdig
|
Øs kartoffelbådene ned i en frysepose, tilsæt olie og salt – og ryst grundigt |
4
Færdig
|
Læg straks kartoffelbådene hver for sig på et stykke bagepapir |
5
Færdig
|
Bag ½ time midt i en 200 grader varm ovn - eller til fritterne har fået en passende farve |