Ingredienser
-
4 spsk. olie
-
300 g tomater
-
1 fennikel
-
1 løg
-
2 fed hvidløg
-
1 spsk. salvie, frisk eller tørret
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
1 kg kartofler
-
Salt
Et par ord om vores opskrift
Ovnkartofler er en af familien Danmarks favoritter som tilbehør til alt muligt stegt kød og fisk. Det kan være i form af flødekartofler, kartoffelskiver dryppet med olie og salt eller på en helt fjerde måde.
I denne opskrift får du et fad ovnkartofler præcis, som alle kan lide dem: Sprøde på overfladen og bløde indeni. Men du får desuden en bund af en lynhurtig tomatsovs, som giver retten et twist af Italien. Altså både kartofler og sovs i ét!
Vi bruger fennikel og frisk salvie i tomatsovsen, men hvis du foretrækker rosmarin, timian, basilikum eller oregano, går det også fint. Og fennikel kan sagtens byttes ud med lidt flere løg, gulerod eller en anden grøntsag, du godt kan lide.
Ovnkartofler “Italiano” er godt tilbehør til fx saltimbocca eller en pandefuld friskstegte frikadeller med soltørrede tomater.
Ingredienser
4 spsk. olie | |
300 g tomater | |
1 fennikel | |
1 løg | |
2 fed hvidløg | |
1 spsk. salvie, frisk eller tørret | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
1 kg kartofler | |
Salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Dæk bunden i et ovnfast fad med olien |
2
Færdig
|
Kør grøntsagerne (minus kartofler) og krydderier groft i foodprocessoren |
3
Færdig
|
Fordel tomatmassen i fadet |
4
Færdig
|
Skær kartoflerne ud i ‘pommes fritter’ og fordel over tomatmassen |
5
Færdig
|
Drys med salt og bag 1 time i en 180 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Giv evt. retten 5 minutter ekstra ved 225 grader for at sprødhedens skyld |