Ingredienser
-
500 g pasta (fx tagliatelle)
-
50 g smør
-
2 skalotteløg
-
2 fed hvidløg
-
8 hvide asparges
-
16 grønne asparges
-
250 g markchampignon
-
1 citron, skallen
-
2 spsk. citronsaft
-
1 tsk. salt, peber
-
Frisk esdragon
-
Parmesan
Et par ord om vores opskrift
Om foråret er vi danskere så heldige at kunne mæske os i en af verdens mest eftertragtede grøntsager til meget rimelige penge. Det sker hvert år, når de hvide og grønne asparges begynder at titte frem.
Som forret er en af de skønneste måder at spise asparges på med en velpisket sauce mousseline.
Som hovedret kommer denne pasta med smørsauterede asparges og markchampignon, citron, frisk esdragon og et drys parmesan fuldt på højde.
Det er vildt lækker mad, som selv dine mest kræsne gæster vil elske at få serveret når som helst. Og de vil overhovedet ikke savne kødet.
Asparges er lette at have med at gøre. Grønne asparges skal bare have brækket enderne af dér, hvor det naturligt sker, når du bøjer aspargesene i den flade ende. Hvide asparges skal skrælles fra 1 cm under hovedet og ned til den flade ende, som du så skærer af til sidst.
Det tager derfor ikke mange minutter at forberede en ordentlig dynge asparges. Når aspargesene sauteres i smør i mindre stykker, er ‘kogetiden’ ca. 5-6 minutter.
Markchampignon smager genialt sammen med asparges, hvis du vel at mærke ikke gennemsteger dem. Champignonerne skal kun lige varmes op sammen med aspargesene og straks herefter tages af ilden.
Frisk esdragon og citronskal giver yderligere smag til retten. I en snæver vending KAN du erstatte den friske esdragon med tørret esdragon eller fx friske basilikumblade.
Tagliatelle eller spaghetti er den rigtige pasta at vælge til denne ret. De dejlige pastaer ender med at være snasket ind i en ‘sovs’ af smør, citron, saft fra grøntsagerne og lidt kogevand. Det smager ustyrlig godt – især når du afslutter med et generøst drys fint revet parmesan.
En mineralsk tysk hvidvin eller en fransk riesling er et perfekt match, hvis du vil forkæle gæsterne. Servér også gerne en kurvfuld hjemmebagte kuvertbrød.
Ingredienser
500 g pasta (fx tagliatelle) | |
50 g smør | |
2 skalotteløg | |
2 fed hvidløg | |
8 hvide asparges | |
16 grønne asparges | |
250 g markchampignon | |
1 citron, skallen | |
2 spsk. citronsaft | |
1 tsk. salt, peber | |
Frisk esdragon | |
Parmesan |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog pastaen efter anvisningerne i godt saltet vand, gem 0.5 dl kogevand |
2
Færdig
|
Smelt smørret i en stor gryde og steg langsomt finthakkede løg og hvidløg blanke - ca. 10 minutter |
3
Færdig
|
Skræl de hvide asparges og skær enderne af - bræk enderne af de grønne asparges |
4
Færdig
|
Skær begge typer asparges i 2 cm stykker og steg 4 minutter sammen med løgene ved middelvarme |
5
Færdig
|
Skær champignon i halvtykke skiver og steg med 2 minutter |
6
Færdig
|
Vend citronskal og -saft, salt og peber i retten og tag nu af ilden |
7
Færdig
|
Vend pasta samt lidt kogevand og frisk esdragon i retten |
8
Færdig
|
Anret i dybe tallerkener med et solidt drys fintrevet parmesan |