Opskrift: Tandoori på den nemme måde
- bland marinaden på 5 minutter

0 0
Opskrift: Tandoori på den nemme måde

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Tandoori-marinade
4 spsk. græsk yoghurt
4 spsk. olie
0.5 citron, saften
1.5 spsk. karry
1.5 spsk. paprika
2 tsk. salt
Desuden
1 kg kød, fx kyllingelår

Sådan laver du enkle og velsmagende retter, der smager ægte indisk

Ingredienser

  • Tandoori-marinade

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Herhjemme forbinder vi tandoori-retter (især tandoori-kylling) med krydrede, rødligt farvede stykker kød, der smager himmelsk af det spraglede indiske køkken.

I virkeligheden er en tandoor ’bare’ en trækulsovn, der benyttes til stegning af kød og brød i Nordindien og Pakistan.

Typisk består tandoori-mad af kød, der er marineret i yoghurt og et hav af skønne krydderier. Prøv at se her, hvor mange krydderier der skal i en autentisk tandoori-kylling.

Men mindre kan heldigvis gøre det. Denne opskrift viser, hvordan du kan lave dejligt tandoori-krydret kød med yoghurt og 5 andre helt almindelige ingredienser: Olie, citron, karry, paprika og salt.

Bland tandoori-marinaden i en stor frysepose, hæld kødstykkerne i og rumstér rundt, til alt kødet er fedtet ind i marinade. Det tager 5 minutter!

Kødet skal ligge i marinaden, så længe du orker. Mindst 2 timer, men gerne et døgn eller to.

Al slags kylling med ben i egner sig til tandoori. Du kan også bruge kalkun, lam, ged eller gris. I princippet kunne du oven i købet bruge oksekød, men da koen er et helligt dyr for hinduer, er det lidt respektløst.

Kødet skal nu steges ved ret høj varme i ovnen eller grillen for at efterligne den kraftige varmeudvikling i en tandoor-ovn. Kødet må gerne blive en lillesmule brændt i skorpen.

Hvis du vælger at lave tandoori-kylling (fx af en hel kylling klippet i stykker eller ’bare’ lår eller vinger), skal kødet have 40 minutter – enten i en 210 grader varm ovn eller ved indirekte varme i en kuglegrill. Slut gerne af med nogle minutters grill i ovnen eller direkte varme i kuglegrillen.

Servér ris, hjemmebagt naan-brød, raita og en mango-lassi til din tandoori-mad.

Ingredienser

Antal personer:
Tandoori-marinade
4 spsk. græsk yoghurt
4 spsk. olie
0.5 citron, saften
1.5 spsk. karry
1.5 spsk. paprika
2 tsk. salt
Desuden
1 kg kød, fx kyllingelår
3 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Bland tandoori-marinaden i en stor frysepose

2
Færdig

Hæld kødet ned i marinaden og rumstér rundt, til alt kødet er fedtet ind

3
Færdig

Læg på køl og lad marinere i mindst 2 timer eller op til 2 døgn

4
Færdig

Steg kødet ved ret høj varme, så det virkelig tager farve

5
Færdig

Kylling med ben skal have 40 minutter – enten ved 210 grader i en ovn eller ved indirekte varme i en kuglegrill – slut gerne af med grillvarme / direkte grillning

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Pasta med kylling og asparges (fedtfattig)
forrige
Opskrift: Pasta med kylling og asparges (fedtfattig)
Opskrift: Oksetyksteg som grillbøffer
næste
Opskrift: Oksetyksteg som grillbøffer
Opskrift: Pasta med kylling og asparges (fedtfattig)
forrige
Opskrift: Pasta med kylling og asparges (fedtfattig)
Opskrift: Oksetyksteg som grillbøffer
næste
Opskrift: Oksetyksteg som grillbøffer

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here