Ingredienser
-
Tandoori-marinade
-
4 spsk. græsk yoghurt
-
4 spsk. olie
-
0.5 citron, saften
-
1.5 spsk. karry
-
1.5 spsk. paprika
-
2 tsk. salt
-
Desuden
-
1 kg kød, fx kyllingelår
Et par ord om vores opskrift
Herhjemme forbinder vi tandoori-retter (især tandoori-kylling) med krydrede, rødligt farvede stykker kød, der smager himmelsk af det spraglede indiske køkken.
I virkeligheden er en tandoor ’bare’ en trækulsovn, der benyttes til stegning af kød og brød i Nordindien og Pakistan.
Typisk består tandoori-mad af kød, der er marineret i yoghurt og et hav af skønne krydderier. Prøv at se her, hvor mange krydderier der skal i en autentisk tandoori-kylling.
Men mindre kan heldigvis gøre det. Denne opskrift viser, hvordan du kan lave dejligt tandoori-krydret kød med yoghurt og 5 andre helt almindelige ingredienser: Olie, citron, karry, paprika og salt.
Bland tandoori-marinaden i en stor frysepose, hæld kødstykkerne i og rumstér rundt, til alt kødet er fedtet ind i marinade. Det tager 5 minutter!
Kødet skal ligge i marinaden, så længe du orker. Mindst 2 timer, men gerne et døgn eller to.
Al slags kylling med ben i egner sig til tandoori. Du kan også bruge kalkun, lam, ged eller gris. I princippet kunne du oven i købet bruge oksekød, men da koen er et helligt dyr for hinduer, er det lidt respektløst.
Kødet skal nu steges ved ret høj varme i ovnen eller grillen for at efterligne den kraftige varmeudvikling i en tandoor-ovn. Kødet må gerne blive en lillesmule brændt i skorpen.
Hvis du vælger at lave tandoori-kylling (fx af en hel kylling klippet i stykker eller ’bare’ lår eller vinger), skal kødet have 40 minutter – enten i en 210 grader varm ovn eller ved indirekte varme i en kuglegrill. Slut gerne af med nogle minutters grill i ovnen eller direkte varme i kuglegrillen.
Servér ris, hjemmebagt naan-brød, raita og en mango-lassi til din tandoori-mad.
Ingredienser
Tandoori-marinade |
|
4 spsk. græsk yoghurt | |
4 spsk. olie | |
0.5 citron, saften | |
1.5 spsk. karry | |
1.5 spsk. paprika | |
2 tsk. salt | |
Desuden |
|
1 kg kød, fx kyllingelår |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland tandoori-marinaden i en stor frysepose |
2
Færdig
|
Hæld kødet ned i marinaden og rumstér rundt, til alt kødet er fedtet ind |
3
Færdig
|
Læg på køl og lad marinere i mindst 2 timer eller op til 2 døgn |
4
Færdig
|
Steg kødet ved ret høj varme, så det virkelig tager farve |
5
Færdig
|
Kylling med ben skal have 40 minutter – enten ved 210 grader i en ovn eller ved indirekte varme i en kuglegrill – slut gerne af med grillvarme / direkte grillning |