Ingredienser
-
2 ferskner
-
8 cl Cointreau
-
800 g vaniljeis
-
1 bk. hindbær
Et par ord om vores opskrift
Som du sikkert allerede ved, er peach melba noget med ferskner, hindbær og is. Disse tre ting er også med i denne opskrift, en variation over den traditionelle dessert, som på fransk hedder pêche melba.
Men lad os træde over 100 år tilbage i tiden og skæve til den oprindelige opskrift: ”Pêche Melba er en klassisk dessert. Den blev skabt i 1893 af den franske kok Auguste Escoffier på Savoy Hotel i London til ære for den australske sopran Dame Nellie Melba. Den er lavet af sukkerkogte kolde ferskener med vaniljeis dækket af en let sødet hindbærpuré smagt til med kirsch.” Wikipedia
Sukkerkogte kolde ferskner … sødet hindbærpuré … kirsch (kirsebærvin) … Hmmm?
Vi foreslår nogle små ændringer, der indebærer mindre sukker, mere autentisk frugtsmag og flere vitaminer. Men bare rolig: Vores peach melba er stadig en sød og dejlig dessert, bare mere nutidig.
- Du skolder fersknerne, så skindet let kan flås af – det er ikke nødvendigt at koge dem i sukker
- Du bruger de hele, friske hindbær – de skal heller ikke koges med sukker
- Du smager til med Cointreau (appelsinlikør) i stedet for med kirsebærvin
Endelig foreslår vi en servering i høje glas i stedet for desserttallerkner. Servér gerne en halvsød champagne eller et glas framboise (hindbærbrændevin) til.
Se også vores opskrift på pavlova peach melba.
PS. Du kan nemt lave din egen skønne vaniljeis, som er lidt sundere end den, du køber i butikkerne.
Ingredienser
2 ferskner | |
8 cl Cointreau | |
800 g vaniljeis | |
1 bk. hindbær |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld kogende vand over fersknerne i en skål, lad stå i 10 minutter, pil skindet af |
2
Færdig
|
Skær fersknerne i mundrette stykker og hæld Cointreau over, lad stå mindst 10 minutter, si ferskner og Cointreau hver for sig |
3
Færdig
|
Anret peach melba-desserten i pæne glas med et lag is nederst, ferskner, is, hindbær på toppen og Cointreau hældt over |