Ingredienser
-
5 cl gin
-
2 cl limesaft
-
2 cl grenadine
-
1 æggehvide
-
Is, masser
Et par ord om vores opskrift
Skuespillerinden og sexsymbolet Jayne Mansfield (1933-1967) snuppede efter sigende en Pink Lady før hvert måltid, og den let drikkelige cocktail havde da også ry for at være en rigtig tøsedrink. Syrligt-sød-cremet på en måde, så alkoholen næsten er skjult i smagsbilledet.
Præcis hvornår Pink Lady-cocktailen blev opfundet, vides ikke. Men i skrivende stund har den formentlig over 100 år på bagen.
Som med næsten alle andre populære cocktails er der mange meninger om, hvad der skal i en ægte Pink Lady. Der er dog nogenlunde enighed om, at der som minimum kræves gin, grenadine og en æggehvide. Det er den simpleste opskrift og vil uden tvivl resultere i en temmelig sød drink.
Vejene skilles efter de 3 basisingredienser. Nogle bartendere sværger til en version med den amerikanske æblelikør Applejack, andre holder på limesaft. Vi går 110% ind for sidstnævnte udgave, der resulterer i en Pink Lady med en behagelig friskhed.
Skal det være helt rigtigt, skal cocktailen rystes med is i en shaker. Men her på Spicy Twist synes vi, det er meget nemmere med en stavblender. Hæld alle ingredienser i en røreskål og stik stavblenderen i. 20 sekunder efter er der serveret.
Æggehviden giver det flotte hvide skum og den cremede fornemmelse i munden. Den må du endelig ikke springe over. Du kan sagtens bruge friske æggehvider – der er ikke salmonella i danske æg.
At bruge æggehvider i cocktails kendes også fra de såkaldte sours. Tjek fx den skønne rom sour.
Vil du forkæle gæsterne, serverer du også lige et skålfuld hjemmelavede peanuts.
Ingredienser
5 cl gin | |
2 cl limesaft | |
2 cl grenadine | |
1 æggehvide | |
Is, masser |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld alle ingredienser (minus is) i en røreskål |
2
Færdig
|
Stik stavblenderen i, blend 20 sekunder |
3
Færdig
|
Fyld is i et cocktailglas og hæld ginblandingen over |
4
Færdig
|
Skål |