Opskrift: En sexet Pink Lady cocktail

med gin, lime og grenadine

Klassisk cocktail – nem at lave, nem at drikke, nem at nyde

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Skuespillerinden og sexsymbolet Jayne Mansfield (1933-1967) snuppede efter sigende en Pink Lady før hvert måltid, og den let drikkelige cocktail havde da også ry for at være en rigtig tøsedrink. Syrligt-sød-cremet på en måde, så alkoholen næsten er skjult i smagsbilledet.

Præcis hvornår Pink Lady-cocktailen blev opfundet, vides ikke. Men i skrivende stund har den formentlig over 100 år på bagen.

Som med næsten alle andre populære cocktails er der mange meninger om, hvad der skal i en ægte Pink Lady. Der er dog nogenlunde enighed om, at der som minimum kræves gin, grenadine og en æggehvide. Det er den simpleste opskrift og vil uden tvivl resultere i en temmelig sød drink.

Vejene skilles efter de 3 basisingredienser. Nogle bartendere sværger til en version med den amerikanske æblelikør Applejack, andre holder på limesaft. Vi går 110% ind for sidstnævnte udgave, der resulterer i en Pink Lady med en behagelig friskhed.

Skal det være helt rigtigt, skal cocktailen rystes med is i en shaker. Men her på Spicy Twist synes vi, det er meget nemmere med en stavblender. Hæld alle ingredienser i en røreskål og stik stavblenderen i. 20 sekunder efter er der serveret.

Æggehviden giver det flotte hvide skum og den cremede fornemmelse i munden. Den må du endelig ikke springe over. Du kan sagtens bruge friske æggehvider – der er ikke salmonella i danske æg.

At bruge æggehvider i cocktails kendes også fra de såkaldte sours. Tjek fx den skønne rom sour.

Vil du forkæle gæsterne, serverer du også lige et skålfuld hjemmelavede peanuts.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Hæld alle ingredienser (minus is) i en røreskål

2
Færdig

Stik stavblenderen i, blend 20 sekunder

3
Færdig

Fyld is i et cocktailglas og hæld ginblandingen over

4
Færdig

Skål

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Den berømte indiske samosa
forrige
Opskrift: Den berømte indiske samosa
Opskrift: Verdenshistoriens nemmeste kokosmakroner
næste
Opskrift: Verdens nemmeste kokosmakroner
Opskrift: Den berømte indiske samosa
forrige
Opskrift: Den berømte indiske samosa
Opskrift: Verdenshistoriens nemmeste kokosmakroner
næste
Opskrift: Verdens nemmeste kokosmakroner