Ingredienser
-
5 cl hvid rom
-
2.5 cl citronsaft
-
1 spsk. lys sirup
-
1 æggehvide
-
Is, masser
Et par ord om vores opskrift
En sour er en drink, som foruden din gode sprut indeholder noget surt (citron, lime), noget sødt (sukkerlage, sirup) og ofte æggehvide.
Æggehviden runder drinken af, rent smagsmæssigt, og den ser enormt flot ud, når den ligger som et tykt lag hvidt skum oven på drinken.
Se også vores opskrift på whisky sour.
Traditionelt skal en sour laves med en shaker og en si. Det tager altså lidt tid, så hvorfor ikke anvende denne lynhurtige metode, hvor du blot stikker en stavblender ned til rom, citron, sirup og æggehvide.
Bum, så er der serveret.
Du kan i øvrigt sagtens bruge æggehviden fra ganske almindelige, danske hønseæg. Der er ikke fundet salmonella i danske æg i utallige år. Ellers køb pasteuriserede æg.
En sour er en kraftig sag, så hav gerne danskvand parat til at spæde op med: Ikke alle holder af så intense drinks. Med 1 dl danskvand bliver drinken til gengæld virkelig hyggelig og let drikkelig.
Apropos let drikkelige drinks med hvid rom: Tjek vores opskrift på en ægte cubansk mojito.
Ingredienser
5 cl hvid rom | |
2.5 cl citronsaft | |
1 spsk. lys sirup | |
1 æggehvide | |
Is, masser |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld alle ingredienser (minus is) i en røreskål |
2
Færdig
|
Stik stavblenderen i, blend 20 sekunder |
3
Færdig
|
Fyld is i et passende glas og hæld romblandingen over |
4
Færdig
|
Spæd evt. op med danskvand |
5
Færdig
|
Skål |