Opskrift: Ægte italiensk pizza Margherita
Med tomat, mozzarella og basilikum

0 0
Opskrift: Ægte italiensk pizza Margherita

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Pizzadej
20 g gær
3.5 dl vand
500 g mel
2 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
Tomatsovs til pizza
1 ds. flået tomat
1 peberfrugt
1 løg
2 spsk. ketchup
Topping
2 kugler bøffelmozzarella
Friske basilikumblade
Flagesalt

Den enkleste af alle pizzaer er også en af de bedste

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Pizzadej

  • Tomatsovs til pizza

  • Topping

Et par ord om vores opskrift

Del

Legenden fortæller, at den napolitanske pizzabager Raffaele Esposito i juni 1890 opfandt pizza Margherita for at ære den daværende italienske dronning, Margherita af Savoyen, og samlingen af en række provinser til staten Italien.

Bemærk pizzaens smukke farver – rød tomatsovs, hvid mozzarella og grønne basilikumblade – som er præcis de samme som i det italienske flag.

Men legender er jo netop legender, ikke nødvendigvis den fulde sandhed. Der siges at have været bagt pizzaer nøjagtigt magen til i Napoli-området siden 1796.

Sandt eller ej, så smager en pizza Margherita i hvert fald pragtfuldt. Den enkleste af alle de mange pizzavarianter er klart en af de bedste. Men det forudsætter selvfølgelig en god tomatsovs, den bedste mozzarella (bøffel!) og et generøst drys friske basilikumblade.

Nå ja, og så skal pizzaen selvfølgelig være tynd og sprød. Men det sker automatisk, hvis du følger denne opskrift. Allerbedst er det, hvis du har en bagesten at bage pizzaen på. Og en træspatel til at tranportere pizzaen ind og ud af ovnen.

Ingredienser

Antal personer:
Pizzadej
20 g gær
3.5 dl vand
500 g mel
2 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
Tomatsovs til pizza
1 ds. flået tomat
1 peberfrugt
1 løg
2 spsk. ketchup
Topping
2 kugler bøffelmozzarella
Friske basilikumblade
Flagesalt
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Du kan lave dejen lang tid i forvejen og opbevare den i køleskabet

2
Færdig

Opløs gæren i vandet og ælt først mel og olie, så salt og sukker i

3
Færdig

Når dejen slipper bordet, sæt den til hævning 1 time

4
Færdig

Form dejen til 4 store boller, der nu skal hæve 30 minutter

5
Færdig

Rul bollerne ud til tynde pizzabunde på et meldækket bord

6
Færdig

Blend alle ingredienserne til tomatsovs

7
Færdig

Hæld tomatsovsen i en sigte og lad dryppe af i 20 minutter

8
Færdig

Smør tomatsovs på pizzabundene og fordel skiver af mozzarella over

9
Færdig

Bag 5-6 minutter (gerne på en bagesten) midt i ovnen under grill

10
Færdig

Drys friske basilikumblade og flagesalt på de færdigbagte pizzaer

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Drømme karamelkage
forrige
Opskrift: Drømme karamelkage
Opskrift: Sprød, fransk kartoffelgratin
næste
Opskrift: Sprød, fransk kartoffelgratin
Opskrift: Drømme karamelkage
forrige
Opskrift: Drømme karamelkage
Opskrift: Sprød, fransk kartoffelgratin
næste
Opskrift: Sprød, fransk kartoffelgratin

Tilføj Din Kommentar