Opskrift: Sprød, fransk kartoffelgratin
med timian og dansk emmentaler

0 0
Opskrift: Sprød, fransk kartoffelgratin

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg kartofler
1 løg
2 fed hvidløg
2 dl piskefløde
1 dl mælk
1 spsk. grov sennep
2 tsk. timian
1.5 tsk. salt, peber
150 g emmentaler, revet

Det lækreste tilbehør til roastbeef, culotte eller røde bøffer

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

På fransk hedder denne skønne kartoffelret ‘gratin de pommes de terre’. Kartoffelgratin, på godt dansk.

Og ja, de franskmænd kan jo noget med at få forholdsvis simple ingredienser til at smage formidabelt. Tænk bare på fransk æbletærte, tarte tatin, som er forbløffende meget bedre end en dansk æbletærte med cirka de samme ting i. Og alle de andre lækre franske retter.

Kartoffelgratin er genialt tilbehør til al slags stegt kød – oksesteg, bøffer, mørbrad, lammekølle. Du kan sagtens servere kartoffelgratin i stedet for pommes Anna, der er en smule besværlig at lave. Kartoffelgratin er til gengæld lige ud ad landevejen.

Det er vigtigt, at kartoffelskiverne bliver så tynde som muligt, så gratinen samler sig i en fast form, der er til at skære ud i pæne stykker. Hvis du har et mandolinjern, er sagen bøf. Men ellers prøv at bruge slidsen på dit rivejern – det fungerer lige så godt. Hvis du ikke har nogen af delene, må du bare have gang i din skarpeste kniv og skære papirtynde skiver af kartoflerne.

En pose revet dansk emmentaler egner sig perfekt til kartoffelgratin. Osten smager ikke af så meget og ender med at danne en perfekt knasende, sprød skorpe, som på en bedre restaurant.

Ud over at skære kartofler tyndt er det pærelet at lave en fransk kartoffelgratin. Du skal bare blande alle ingredienser sammen i en stor skål, hælde i et smurt, ildfast fad, drysse med ost og bage 45 minutter ved 200 grader. Så enkelt er det.

Bon appetit.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg kartofler
1 løg
2 fed hvidløg
2 dl piskefløde
1 dl mælk
1 spsk. grov sennep
2 tsk. timian
1.5 tsk. salt, peber
150 g emmentaler, revet
3 fra 22 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær kartoflerne i papirtynde skiver; hak løg og hvidløg fint

2
Færdig

Bland alle ingredienser (kun halvdelen af osten) i en stor skål

3
Færdig

Hæld kartoffelmassen i et smurt, ildfast fad og drys med resten af osten

4
Færdig

Bag 45 minutter midt i en 200 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Ægte italiensk pizza Margherita
forrige
Opskrift: Ægte italiensk pizza Margherita
Opskrift: Avocadomad med røget laks
næste
Opskrift: Avocadomad med røget laks
Opskrift: Ægte italiensk pizza Margherita
forrige
Opskrift: Ægte italiensk pizza Margherita
Opskrift: Avocadomad med røget laks
næste
Opskrift: Avocadomad med røget laks

One Comment Skjul kommentarer

Tilføj Din Kommentar