Opskrift: Drømme karamelkage
- med flagesalt

0 0
Opskrift: Drømme karamelkage

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Kage
25 g smør
1 dl sødmælk
2 æg
150 g sukker
170 g hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1.5 tsk. bagepulver
Karamel
1.5 dl piskefløde
10 g smør
5 spsk. sukker
3 spsk. lys sirup
2 tsk. vaniljesukker
Flagesalt

Gad vide, om det her ikke er Danmarks bedste karamelkage?

Ingredienser

  • Kage

  • Karamel

Et par ord om vores opskrift

Del

Denne karamelkage er bogstavelig talt en drømmekage. For den luftige, lysegule kage er lavet af præcis den samme dej, som bruges til byens bedste drømmekage – karamellen er en skøn, gammel familieopskrift – og flagesalt på toppen er bare moderne. Kort sagt: Drømmen om en kage.

To ting skal gå op i en højere enhed, for at karamelkagen bliver 100% vellykket:

  1. Dejen til kagen skal piskes over vandbad. Det er dén proces, der gør, at kagen ender med at blive så let og luftig. Til gengæld får du en kage, som ikke engang den bedste bager kan lave bedre.
  2. Karamellen skal koges præcis så længe, at den bliver let sej – men ikke så længe, at den ender med at blive for tyk og hård. Meningen er, at det skal være et blødt, mumset karamellag på toppen.

Servér karamelkage til en kop kaffe eller te om eftermiddagen – eller som dessert med en klat vaniljeis til.

Ingredienser

Antal personer:
Kage
25 g smør
1 dl sødmælk
2 æg
150 g sukker
170 g hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1.5 tsk. bagepulver
Karamel
1.5 dl piskefløde
10 g smør
5 spsk. sukker
3 spsk. lys sirup
2 tsk. vaniljesukker
Flagesalt
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Kage

Smelt smørret i mælken og lad køle lidt af

2
Færdig

Pisk æg og sukker skummende luftigt over et vandbad

3
Færdig

Hæld de tørre ingredienser i gennem en sigte, mens du rører

4
Færdig

Pisk den let lune smør/mælkeblanding i dejen

5
Færdig

Fyld dejen i en springform foret med bagepapir

6
Færdig

Bag 18 minutter i en 200 grader varm ovn

7
Færdig

Karamel

Bland ingredienserne til karamel (minus flagesalt) i en tykbundet gryde

8
Færdig

Kog over mellemlavt blus under stadig omrøring

9
Færdig

I løbet af 10-15 minutter skifter karamellen farve fra gul til lysebrun

10
Færdig

Når karamellen er lysebrun og en lille smule sej, skal den straks fordeles over den varme kage

11
Færdig

Drys med flagesalt

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Antiinflammatorisk hjemmelavet lakridste
forrige
Opskrift: Antiinflammatorisk hjemmelavet lakridste
Opskrift: Ægte italiensk pizza Margherita
næste
Opskrift: Ægte italiensk pizza Margherita
Opskrift: Antiinflammatorisk hjemmelavet lakridste
forrige
Opskrift: Antiinflammatorisk hjemmelavet lakridste
Opskrift: Ægte italiensk pizza Margherita
næste
Opskrift: Ægte italiensk pizza Margherita

Tilføj Din Kommentar