Ingredienser
-
1 portion pizzadej
-
2 bdt. asparges, i tynde skiver
-
350 g gedeost, i skiver
-
Flagesalt
-
Tomatsovs
-
1 ds. flået tomat
-
1 rød peber
-
1 løg
-
Hvidløgsolie
-
1 dl olivenolie
-
2 fed hvidløg, knust
Et par ord om vores opskrift
Når du bager pizza på bagesten i grillen, får du den let røgede smag og knasende sprødhed, som du ellers kun smager i pizzaer, der kommer direkte fra en brændefyret stenovn. Og det er så nemt, så nemt.
Husk at placere bagestenen over de gloende briketter, så stenen bliver så varm, som det overhovedet er muligt. Det er sådan, pizzaerne bliver så sprøde.
Men selv uden grill og bagesten kan du naturligvis lave en dejlig pizza. I stedet bager du den under grillen i ovnen. Sværere er det ikke.
Pizza med asparges og gedeost har du garanteret ikke smagt før. Det er en virkelig lækker vegetarpizza, hvor den grønne aspargessmag og den cremede gedeost begge kommer til deres fulde ret.
Du kan glæde dig til at lave tomatsovsen. Den tager dig bogstaveligt talt 2 minutter. Du skal bare blende de 3 ingredienser og så lade dem stå og dryppe af i en sigte, så den gode sovs ikke er for tynd, når du smører den på bundene. Kan det være nemmere?
Ingredienser
1 portion pizzadej | |
2 bdt. asparges, i tynde skiver | |
350 g gedeost, i skiver | |
Flagesalt | |
Tomatsovs |
|
1 ds. flået tomat | |
1 rød peber | |
1 løg | |
Hvidløgsolie |
|
1 dl olivenolie | |
2 fed hvidløg, knust |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Der bliver 2 store eller 4 små pizzaer ud af denne opskrift |
2
Færdig
|
Start på pizzadejen nogle timer i forvejen (eller dagen før) |
3
Færdig
|
Blend ingredienserne til tomatsovs, hæld sovsen i en sigte og lad dryppe af i 20 minutter |
4
Færdig
|
Rør olie og hvidløg sammen |
5
Færdig
|
Rul dejen ud og smør tomatsovsen ud over pizzabundene |
6
Færdig
|
Fordel først aspargessnitter og dernæst gedeost på pizzabundene |
7
Færdig
|
Bag 12 minutter på en glohed bagesten i kuglegrillen eller 5-6 minutter under grill i ovnen |
8
Færdig
|
Pensl med hvidløgsolie og drys med lidt flagesalt |