Ingredienser
-
Rabarberfyld
-
300 g rabarber
-
100 g sukker
-
1 appelsin, skallen
-
2 spsk. appelsinsaft
-
20 g ingefær, revet
-
Dej
-
100 g mandler
-
100 g havregryn
-
100 g sukker
-
100 g smør
-
2 æg
Et par ord om vores opskrift
I rabarbersæsonen (marts til august) gælder det om at guffe så mange af de lange, syrlige stængler som muligt. De smager afsindigt godt, når syren lige er tæmmet, og de er vildt sunde og fyldt med nyttige fibre.
Se også vores opskrifter på rabarber fool og rabarbertrifli.
Rabarbertærte er en klassiker – især den fotogene udgave med (tørre!) dejstrimler lagt i dekorative tern på toppen. Men hvem siger, vi behøver følge traditionerne, som også omfatter masser af hvedemel? Alt for meget hvedemel er ikke godt for os!
I stedet foreslår vi at køre mandler og havregryn til groft, glutenfrit og smagfuldt mel på foodprocessoren. Og i stedet for den sædvanlige vanilje foreslår vi et skud ingefær og appelsin. Du får med andre ord en rabarbertærte, som muligvis ikke er så Instagram-fancy, men til gengæld er fyldt med dejlige smage.
Sprød skorpe, svampet indre, fuldendt balance mellem sødt og syrligt. Du vil elske denne rabarbertærte. Måske får du lyst til en klat cremefraiche eller flødeskum til?
Ingredienser
Rabarberfyld |
|
300 g rabarber | |
100 g sukker | |
1 appelsin, skallen | |
2 spsk. appelsinsaft | |
20 g ingefær, revet | |
Dej |
|
100 g mandler | |
100 g havregryn | |
100 g sukker | |
100 g smør | |
2 æg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær rabarber i 1,5 cm stykker, bland med de øvrige ingredienser til fyld og lad trække 20 minutter |
2
Færdig
|
Kør mandler, havregryn og sukker til mel i foodprocessoren |
3
Færdig
|
Pisk mandelblandingen, sukker, smør og æg sammen til en grov dej |
4
Færdig
|
Vend rabarberfyldet i dejen |
5
Færdig
|
Hæld dejen i en springform foret med bagepapir |
6
Færdig
|
Bag 50 minutter på næstnederste rille i en 180 grader varm ovn |
7
Færdig
|
Lad stå mindst 15 minutter i formen, før du skærer ud |