Opskrift: Nem rabarbertærte med mandler og havregryn
- appelsin og ingefær

0 0
Opskrift: Nem rabarbertærte med mandler og havregryn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Rabarberfyld
300 g rabarber
100 g sukker
1 appelsin, skallen
2 spsk. appelsinsaft
20 g ingefær, revet
Dej
100 g mandler
100 g havregryn
100 g sukker
100 g smør
2 æg

Saftig glutenfri himmerigsmundfuld fuld af skønne smage

Ingredienser

  • Rabarberfyld

  • Dej

Et par ord om vores opskrift

Del

I rabarbersæsonen (marts til august) gælder det om at guffe så mange af de lange, syrlige stængler som muligt. De smager afsindigt godt, når syren lige er tæmmet, og de er vildt sunde og fyldt med nyttige fibre.

Se også vores opskrifter på rabarber fool og rabarbertrifli.

Rabarbertærte er en klassiker – især den fotogene udgave med (tørre!) dejstrimler lagt i dekorative tern på toppen. Men hvem siger, vi behøver følge traditionerne, som også omfatter masser af hvedemel? Alt for meget hvedemel er ikke godt for os!

I stedet foreslår vi at køre mandler og havregryn til groft, glutenfrit og smagfuldt mel på foodprocessoren. Og i stedet for den sædvanlige vanilje foreslår vi et skud ingefær og appelsin. Du får med andre ord en rabarbertærte, som muligvis ikke er så Instagram-fancy, men til gengæld er fyldt med dejlige smage.

Sprød skorpe, svampet indre, fuldendt balance mellem sødt og syrligt. Du vil elske denne rabarbertærte. Måske får du lyst til en klat cremefraiche eller flødeskum til?

Ingredienser

Antal personer:
Rabarberfyld
300 g rabarber
100 g sukker
1 appelsin, skallen
2 spsk. appelsinsaft
20 g ingefær, revet
Dej
100 g mandler
100 g havregryn
100 g sukker
100 g smør
2 æg
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Skær rabarber i 1,5 cm stykker, bland med de øvrige ingredienser til fyld og lad trække 20 minutter

2
Færdig

Kør mandler, havregryn og sukker til mel i foodprocessoren

3
Færdig

Pisk mandelblandingen, sukker, smør og æg sammen til en grov dej

4
Færdig

Vend rabarberfyldet i dejen

5
Færdig

Hæld dejen i en springform foret med bagepapir

6
Færdig

Bag 50 minutter på næstnederste rille i en 180 grader varm ovn

7
Færdig

Lad stå mindst 15 minutter i formen, før du skærer ud

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Smørstegte asparges med avocadosovs
forrige
Opskrift: Smørstegte asparges med avocadosovs
Opskrift: Koldhævede chiaboller (røremaskine)
næste
Opskrift: Koldhævede chiaboller (røremaskine)
Opskrift: Smørstegte asparges med avocadosovs
forrige
Opskrift: Smørstegte asparges med avocadosovs
Opskrift: Koldhævede chiaboller (røremaskine)
næste
Opskrift: Koldhævede chiaboller (røremaskine)

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here