Ingredienser
-
4 spsk. rapsolie
-
2 spsk. dijonsennep
-
2 spsk. brun farin
-
1 spsk. æbleeddike
-
1 spsk. snaps
-
1 bdt. dild, fint hakket
Et par ord om vores opskrift
Det sjove navn rævesovs stammer angiveligt fra sovsens syrligt-bitre duft, som nogen måske engang har sammenlignet med rævepis.
Rævesovs er en dilddressing rørt sammen af sennep, olie, eddike og sukker. I dag bruges rævesovs primært som dressing på en klassisk gravad laks, men i gamle dage spiste man også den gode rævesovs til flæsk og andre fede spiser. Lyder som en god idé!
Som sagt benyttes rævesovs til gravad laks, og kombinationen er naturligvis så genial, fordi der er godt med dild i begge dele.
Tit og ofte skyller man sin gravad laks og rævesovs ned med et par iskolde snapse. Derfor er det nærliggende at erstatte lidt af eddiken i rævesovsen med snaps. Det gør rævesovsen 20% bedre, skulle vi hilse og sige.
Men hvis du skal servere den gode rævesovs for børn og sarte sjæle, så drop snaps og brug eddike i stedet.
Foretrækker du honning frem for brun farin, kan du sagtens bruge det dejlige biprodukt i stedet.
Ingredienser
4 spsk. rapsolie | |
2 spsk. dijonsennep | |
2 spsk. brun farin | |
1 spsk. æbleeddike | |
1 spsk. snaps | |
1 bdt. dild, fint hakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser sammen |
2
Færdig
|
Lad gerne trække et par timer |
3
Færdig
|
Kan opbevares mindst 1 uge i køleskab |