Opskrift: Rejesalat med grapefrugt
- og dilddressing

0 0
Opskrift: Rejesalat med grapefrugt

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g rejer
2 røde grapefrugter
Dilddressing
200 g majonæse
1 spsk. grapefrugtsaft
1 tsk. sennep
1 bdt. dild, fint hakket
1 tsk. salt, peber

Denne rejesalat smager lige så godt, som den ser ud

Ingredienser

  • Dilddressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Når du kigger på fotoet af denne rejesalat, tænker du måske, at den ser lidt pænere ud, end sådan én plejer. Normalt er rejesalat jo bare en hvidlig rodebunke i en skål.

Forklaringen er den simple, at i stedet for at rode alle ingredienser sammen har vi lagt dem lagvis: Dressingen underst, fileter af røde grapefrugter ovenpå og til sidst rejerne og lidt dild som pynt.

Det ser pænere ud på dén måde, og når du øser fra fadet over på brødet, blander ingredienserne sig automatisk og bliver til en ganske almindelig rejesalat.

Lykkeligvis smager rejesalaten lige så godt, som den ser ud. Dild og en smule grapefrugtsaft gør dressingen frisk og lækker. Fileter af rød grapefrugt tilføjer yderligere friskhed og er det perfekte bindeled mellem den fede dressing og de let salte rejer.

Ved ikke at røre rejerne ned i dressingen fremstår deres smag renere og finere – så køb venligst nogle ordentlige rejer!

Fileter af grapefrugter laver du ved at skrælle grapefrugterne og fjerne den yderste, hvide hinde. Herefter skærer du ind langs grapefrugtens indre hinder med en skarp kniv. Husk at opsamle saften, der siver fra: Lidt af den skal i dressingen, og resten smager vidunderligt som et glas frisk juice.

Rejesalat er en af de mest populære retter til en hvilken som helst frokost – også julefrokost og påskefrokost – eller som forret. Servér gerne med et stykke frisk hvidt brød (Jim Laheys verdensmesterbrød kan varmt anbefales) eller ristet toastbrød.

Til en frokost skyller man jo ofte sin rejesalat ned med øl og snaps. Men et glas kølig riesling, sauvignon blanc eller en rosé er heller ikke det værste, du kan komme ud for.

Ingredienser

Antal personer:
200 g rejer
2 røde grapefrugter
Dilddressing
200 g majonæse
1 spsk. grapefrugtsaft
1 tsk. sennep
1 bdt. dild, fint hakket
1 tsk. salt, peber
3 fra 46 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Sørg for, at rejerne er tørre og helt fri for væde

2
Færdig

Skær fileter ud af grapefrugterne - gem lidt saft til dressingen

3
Færdig

Rør dressingen sammen

4
Færdig

Fordel dressingen i bunden af et fint fad - anbring grapefrugtfileterne ovenpå

5
Færdig

Top op med rejerne og pynt med lidt dild

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: French gimlet - forfriskende velkomstdrink
forrige
Opskrift: French gimlet – forfriskende velkomstdrink
Opskrift: Rævesovs med snaps
næste
Opskrift: Rævesovs med snaps
Opskrift: French gimlet - forfriskende velkomstdrink
forrige
Opskrift: French gimlet – forfriskende velkomstdrink
Opskrift: Rævesovs med snaps
næste
Opskrift: Rævesovs med snaps

2 Comments Skjul kommentarer

Kære Lone

Ananas lyder som et spændende alternativ til grapefrugt. I så fald er det nok en god idé at udskifte dild med mynte eller frisk koriander. Held & lykke!

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar