Ingredienser
-
200 g rejer
-
2 røde grapefrugter
-
Dilddressing
-
200 g majonæse
-
1 spsk. grapefrugtsaft
-
1 tsk. sennep
-
1 bdt. dild, fint hakket
-
1 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Når du kigger på fotoet af denne rejesalat, tænker du måske, at den ser lidt pænere ud, end sådan én plejer. Normalt er rejesalat jo bare en hvidlig rodebunke i en skål.
Forklaringen er den simple, at i stedet for at rode alle ingredienser sammen har vi lagt dem lagvis: Dressingen underst, fileter af røde grapefrugter ovenpå og til sidst rejerne og lidt dild som pynt.
Det ser pænere ud på dén måde, og når du øser fra fadet over på brødet, blander ingredienserne sig automatisk og bliver til en ganske almindelig rejesalat.
Lykkeligvis smager rejesalaten lige så godt, som den ser ud. Dild og en smule grapefrugtsaft gør dressingen frisk og lækker. Fileter af rød grapefrugt tilføjer yderligere friskhed og er det perfekte bindeled mellem den fede dressing og de let salte rejer.
Ved ikke at røre rejerne ned i dressingen fremstår deres smag renere og finere – så køb venligst nogle ordentlige rejer!
Fileter af grapefrugter laver du ved at skrælle grapefrugterne og fjerne den yderste, hvide hinde. Herefter skærer du ind langs grapefrugtens indre hinder med en skarp kniv. Husk at opsamle saften, der siver fra: Lidt af den skal i dressingen, og resten smager vidunderligt som et glas frisk juice.
Rejesalat er en af de mest populære retter til en hvilken som helst frokost – også julefrokost og påskefrokost – eller som forret. Servér gerne med et stykke frisk hvidt brød (Jim Laheys verdensmesterbrød kan varmt anbefales) eller ristet toastbrød.
Til en frokost skyller man jo ofte sin rejesalat ned med øl og snaps. Men et glas kølig riesling, sauvignon blanc eller en rosé er heller ikke det værste, du kan komme ud for.
Ingredienser
200 g rejer | |
2 røde grapefrugter | |
Dilddressing |
|
200 g majonæse | |
1 spsk. grapefrugtsaft | |
1 tsk. sennep | |
1 bdt. dild, fint hakket | |
1 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Sørg for, at rejerne er tørre og helt fri for væde |
2
Færdig
|
Skær fileter ud af grapefrugterne - gem lidt saft til dressingen |
3
Færdig
|
Rør dressingen sammen |
4
Færdig
|
Fordel dressingen i bunden af et fint fad - anbring grapefrugtfileterne ovenpå |
5
Færdig
|
Top op med rejerne og pynt med lidt dild |
2 Comments Skjul kommentarer
Kan man bruge ananas i stedet for grapfrugt
Kære Lone
Ananas lyder som et spændende alternativ til grapefrugt. I så fald er det nok en god idé at udskifte dild med mynte eller frisk koriander. Held & lykke!
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist