Opskrift: Hjemmelavede ristede græskarkerner i ovn
med olie og salt

Opskrift: Hjemmelavede ristede græskarkerner i ovn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 hokkaido eller græskar, de friske kerner herfra
2 spsk. olie
1 tsk. salt

Næsten gratis snack, der smager FANTASTISK (genial Halloween-mad)

Tilhører:
  • Billig mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Hjemmelavede ristede græskarkerner er rendyrket Stop Madspild. I stedet for at smide græskarkernerne ud, når du laver retter med græskar, rister du dem 15 minutter i ovnen med lidt olie og salt…

… og BUM, så står du med en næsten gratis snack, der smager helt forrygende. Let salte, kna-a-asende sprøde, en smule syndige. De smager præcis som de frø og kerner, mænd i de varme lande altid render rundt og guffer dagen lang, mens kvinderne står i køkkenet og føder børn.

Hvis vi nu skal være helt ærlige (og det skal man vel engang imellem?), så er vi faktisk endnu gladere for de ristede græskarkerner end for selve græskarkødet. Og vi har ellers lavet en meget, meget vellykket tærte med græskar og kylling.

Tricket med at få de ristede græskarkerner perfekt sprøde og salte er at skylle kernerne i vand for at befri dem for rester af græskarkød – og bagefter tørre dem i et viskestykke. Herefter vender du græskarkernerne med olie og salt, og så skal de bare have et kvarter nederst i en 200 grader varm ovn.

Vi vil vædde på, at du herefter aldrig smider græskarkerner ud igen.

PS. Del denne opskrift til Halloween, så din familie og venner bruger alle de dejlige græskarkerner til noget fornuftigt! Tænk på, hvor mange trillioner kerner, der hvert år flås ud af de stakkels, uhyggelige græskarhoveder i det ganske, danske land: De skal da spises 😊

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Pil græskarkernerne fra kødet og skyl dem i en skål vand, så de bliver rene og hvide

2
Færdig

Tør græskarkernerne i et viskestykke, så de bliver helt tørre

3
Færdig

Vend græskarkernerne med olie og salt og bred dem ud på et stykke bagepapir

4
Færdig

Rist græskarkernerne 15 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: 25 gammeldags hjemmelavede romkugler
forrige
Opskrift: 25 gammeldags hjemmelavede romkugler
Opskrift: Vegetariske empanadas med kartoffel og porre
næste
Opskrift: Vegetariske empanadas med kartoffel og porre
Opskrift: 25 gammeldags hjemmelavede romkugler
forrige
Opskrift: 25 gammeldags hjemmelavede romkugler
Opskrift: Vegetariske empanadas med kartoffel og porre
næste
Opskrift: Vegetariske empanadas med kartoffel og porre