Ingredienser
-
1 hokkaido eller græskar, de friske kerner herfra
-
2 spsk. olie
-
1 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Hjemmelavede ristede græskarkerner er rendyrket Stop Madspild. I stedet for at smide græskarkernerne ud, når du laver retter med græskar, rister du dem 15 minutter i ovnen med lidt olie og salt…
… og BUM, så står du med en næsten gratis snack, der smager helt forrygende. Let salte, kna-a-asende sprøde, en smule syndige. De smager præcis som de frø og kerner, mænd i de varme lande altid render rundt og guffer dagen lang, mens kvinderne står i køkkenet og føder børn.
Hvis vi nu skal være helt ærlige (og det skal man vel engang imellem?), så er vi faktisk endnu gladere for de ristede græskarkerner end for selve græskarkødet. Og vi har ellers lavet en meget, meget vellykket tærte med græskar og kylling.
Tricket med at få de ristede græskarkerner perfekt sprøde og salte er at skylle kernerne i vand for at befri dem for rester af græskarkød – og bagefter tørre dem i et viskestykke. Herefter vender du græskarkernerne med olie og salt, og så skal de bare have et kvarter nederst i en 200 grader varm ovn.
Vi vil vædde på, at du herefter aldrig smider græskarkerner ud igen.
PS. Del denne opskrift til Halloween, så din familie og venner bruger alle de dejlige græskarkerner til noget fornuftigt! Tænk på, hvor mange trillioner kerner, der hvert år flås ud af de stakkels, uhyggelige græskarhoveder i det ganske, danske land: De skal da spises 😊
Ingredienser
1 hokkaido eller græskar, de friske kerner herfra | |
2 spsk. olie | |
1 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pil græskarkernerne fra kødet og skyl dem i en skål vand, så de bliver rene og hvide |
2
Færdig
|
Tør græskarkernerne i et viskestykke, så de bliver helt tørre |
3
Færdig
|
Vend græskarkernerne med olie og salt og bred dem ud på et stykke bagepapir |
4
Færdig
|
Rist græskarkernerne 15 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn |