Ingredienser
-
240 g kikærter, kogte
-
1 spsk. tahin
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. fint salt
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Kikærter er billige, sunde, velsmagende og en genial kilde til protein som alternativ til kød, æg og fisk. Og kikærter kan bruges til alt muligt lækkert. Tænk bare på, hvor godt en vellykket hummus smager!
Ristede kikærter er en anden lækkerbisken. En vegetarisk og vegansk snack, der knaser lige så højt og larmende som dem, du kan købe – og smager uendeligt meget bedre. Og i modsætning til almindelige chips og snacks er ristede kikærter ligefrem sunde.
Allerbedst og billigst er det selvfølgelig, hvis du køber en pose tørrede kikærter, vander dem ud 12 timer og koger dem 40 minutter i frisk vand. Det gør vi ALTID her på Spicy Twist. Men en dåse færdigkogte kikærter kan også sagtens gå an. Sådan en fætter vejer 400 gram, men der er kun 240 gram kikærter i, resten er saltvand.
Hvis du ikke har tahin (sesampasta med olie) i huset, så køb et glas med det samme. Tahin er uundværligt i hummus, i mange dressinger – og i denne version af knasende ristede kikærter.
Server ristede kikærter som snack, appetizer og som et sprødt drys på salater.
Ingredienser
240 g kikærter, kogte | |
1 spsk. tahin | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. fint salt | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland alle ingredienser, så kikærterne bliver fedtet godt ind på alle sider |
2
Færdig
|
Læg kikærterne på et stykke bagepapir og rist dem 1 time i en 180 grader varm ovn |
3
Færdig
|
Vend kikærterne hvert kvarter, så de bliver lige sprøde over det hele |