Opskrift: Bagt rodfrugtmos med lun tomatsalsa
- tørret basilikum og bredbladet persille

0 0
Opskrift: Bagt rodfrugtmos med lun tomatsalsa

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Rodfrugtmos
1 kg rodfrugter, skrællede
1 dl mælk
25 g smør
1 tsk. salt
2 æggeblommer
1 dl kogevand
Tomatsalsa
400 g tomater
2 peberfrugter
2 rødløg
2 stængler blegselleri
1 chili, uden kerner
2 fed hvidløg, knust
0.5 bdt. bredbladet persille
5 spsk. olie
2 spsk. balsamico
1 spsk. tørret basilikum
1 tsk. salt
1 tsk. sukker

Vegetarens svar på kartoffelmos med kødsovs

Tilhører:
  • Billig mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Rodfrugtmos

  • Tomatsalsa

Et par ord om vores opskrift

Del

De danske rodfrugter er både sund og billig mad. Og så smager alle rodfrugter utroligt godt, hvis du behandler dem ordentligt.

Har du fx bemærket, at kogte eller bagte pastinakker er lige så søde og venlige som græskar? Og at både selleri og gulerødder mister deres hårdhed og ligeledes bliver søde og indsmigrende, når de bare får varme nok? Prøv det!

Du må selv bestemme, hvad du putter i denne rodfrugtmos: Pastinak, persillerod, selleri, kartoffel, gulerod – alt smager godt. Bemærk dog, at gulerødder skal have en smule længere kogetid end de andre rodfrugter.

I madens verden skal hver dag være en fest, ikke sandt? Derfor skal rodfrugtmosen lige have en tur i ovnen: Bagt rodfrugtmos smager nemlig endnu bedre, end når mosen kun er kogt. Hvis du vil give den ekstra gas, drysser du lige et lag mozzarella på toppen, inden fadet med mos skal ind i ovnen.

Salsa er en mexicansk sovs, ofte med tomater samt chili og noget syrligt, der serveres i rå form. Vi foreslår en lun tomatsalsa, hvor tomater og de øvrige ingredienser lige får 3 minutters varme. Ikke mere, for der skal stadig være bid og friskhed i grøntsagerne.

Bagt rodfrugtmos med lun tomatsalsa er for vegetarer, hvad kartoffelmos med kødsovs er for carnivorer: En dejlig, billig og nem hverdagsret, som ikke gør en sjæl fortræd.

Ingredienser

Antal personer:
Rodfrugtmos
1 kg rodfrugter, skrællede
1 dl mælk
25 g smør
1 tsk. salt
2 æggeblommer
1 dl kogevand
Tomatsalsa
400 g tomater
2 peberfrugter
2 rødløg
2 stængler blegselleri
1 chili, uden kerner
2 fed hvidløg, knust
0.5 bdt. bredbladet persille
5 spsk. olie
2 spsk. balsamico
1 spsk. tørret basilikum
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Rodfrugtmos

Skær rodfrugterne i mindre stykker og kog møre i vand uden salt – ca. 10 minutter

2
Færdig

Gem lidt af kogevandet

3
Færdig

Varm mælk, smør og salt, til smørret smelter

4
Færdig

Brug håndmikseren til at findele rodfrugterne og hæld mælkeblandingen + æggeblommer i, mens du pisker

5
Færdig

Tilsæt kogevand under fortsat piskning, til konsistensen er perfekt

6
Færdig

Hæld mosen i et smurt fad og bag 30 minutter i en 225 grader varm ovn

7
Færdig

Tomatsalsa

Skær grøntsagerne i små tern

8
Færdig

Bland grøntsager med de øvrige ingredienser i en gryde og småkog 3 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Stegte ris med ananas og rejer
forrige
Opskrift: Stegte ris med ananas og rejer
Opskrift: Græsk olivenbrød med feta
næste
Opskrift: Græsk olivenbrød med feta
Opskrift: Stegte ris med ananas og rejer
forrige
Opskrift: Stegte ris med ananas og rejer
Opskrift: Græsk olivenbrød med feta
næste
Opskrift: Græsk olivenbrød med feta

Tilføj Din Kommentar