Ingredienser
-
1 ds. flået tomat
-
6 dl grøntsagsbouillon
-
2 rødbeder (250 g)
-
2 gulerødder
-
2 løg
-
0.5 hvidløg
-
0.5 chili, med eller uden kerner
-
10 g frisk ingefær
-
1 stang kanel
-
1 stjerneanis, knust
-
10 kardemommekapsler, de knuste korn
Et par ord om vores opskrift
Rødbedesuppe er et vidt begreb. I denne tolkning er det nok mere fair at kalde det en kraftigt krydret grønsagssuppe med et indslag af tomater.
Faktum er, at suppen smager forrygende og giver den indre glød med sine mange forskellige ‘varme’ krydderier. Og så er den ekstremt sund og helt uden fedt.
Vi spiste suppen med kogte nudler og fiskeboller. Vegetarer og veganere anbefales at bruge risnudler og måske tofu som fyld.
Ingredienser
1 ds. flået tomat | |
6 dl grøntsagsbouillon | |
2 rødbeder (250 g) | |
2 gulerødder | |
2 løg | |
0.5 hvidløg | |
0.5 chili, med eller uden kerner | |
10 g frisk ingefær | |
1 stang kanel | |
1 stjerneanis, knust | |
10 kardemommekapsler, de knuste korn |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hak grøntsager mv. groft og bland alle ingredienser i en ovnfast gryde eller römertopf |
2
Færdig
|
Bag 1 time under låg i en 180 g varm ovn |
3
Færdig
|
Fisk kanelstangen op og blend suppen |
4
Færdig
|
Spis rygende varm |