Opskrift: Røræg uden hokuspokus
med en solid klat smør

0 0
Opskrift: Røræg uden hokuspokus

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
10 æg
Salt, peber
15 g smør

Her kommer tre hemmeligheder bag perfekte røræg

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

På en 5-dages vandretur i New Zealand mødte vi engang en engelsk gut, der som os var klædt i godt brugt tøj og støvler. Frisk og sympatisk fyr, men han kunne for så vidt være hr. hvem som helst. Efter turen tog vi afsked over et par gintonic’er og udvekslede e-mail-adresser.

Nogle måneder senere inviterede Richard os til England. I lufthavnen blev vi hentet af en chauffør i stor bil og uniform – vores nye ven viste sig at være mangemillionær! To morgener efter tilbød vi at lave en full English breakfast med det hele og diskede bl.a. op med en omgang scrambled eggs, der fuldstændigt tog pippet fra Richard og hans kone. Så gode røræg havde de aldrig fået, og de var altså godt vant.

Vi er næsten flove over at indrømme det, men det er altså en tæskelet opskrift. Her kommer de tre ’hemmeligheder’, som vores angelsaksiske millionærven åbenbart ikke kendte:

  1. Tilsæt aldrig mælk eller fløde til æggene
  2. Steg i en solid klat smør à la Price-brødrene
  3. Tag æggene af varmen, mens de endnu er fugtige

Nej, perfekte røræg står ikke på side 1 i sundhedskogebogen. Men hvor tit får du røræg? Skal det absolut være sundt, så prøv Blødkogte æg uden hokuspokus eller Pocherede æg uden hokuspokus.

PS. Purløg eller kørvel klippet hen over smager herligt.

PPS. Prøv at servere med røget laks i stedet for bacon.

Ingredienser

Antal personer:
10 æg
Salt, peber
15 g smør
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Pisk æggene med lidt salt og peber

2
Færdig

Smelt smørret og lad det bruse af på en pande ved middelvarme

3
Færdig

Hæld æggemassen ned til smørret og vent, til det underste stivner (må IKKE blive brunt)

4
Færdig

Brug en træpaletkniv til at skrabe æg ind mod midten af panden, til alt er gult og næsten størknet

5
Færdig

Tag panden af ilden og servér straks, mens æggene endnu er lidt fugtige og glinsende

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Lækker italiensk tomatsalat - caprese
forrige
Opskrift: Lækker italiensk tomatsalat (caprese)
Opskrift på Amerikansk brunch
næste
Opskrifter: American brunch på godt dansk
Opskrift: Lækker italiensk tomatsalat - caprese
forrige
Opskrift: Lækker italiensk tomatsalat (caprese)
Opskrift på Amerikansk brunch
næste
Opskrifter: American brunch på godt dansk

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here