Ingredienser
-
10 æg
-
Salt, peber
-
15 g smør
Et par ord om vores opskrift
På en 5-dages vandretur i New Zealand mødte vi engang en engelsk gut, der som os var klædt i godt brugt tøj og støvler. Frisk og sympatisk fyr, men han kunne for så vidt være hr. hvem som helst. Efter turen tog vi afsked over et par gintonic’er og udvekslede e-mail-adresser.
Nogle måneder senere inviterede Richard os til England. I lufthavnen blev vi hentet af en chauffør i stor bil og uniform – vores nye ven viste sig at være mangemillionær! To morgener efter tilbød vi at lave en full English breakfast med det hele og diskede bl.a. op med en omgang scrambled eggs, der fuldstændigt tog pippet fra Richard og hans kone. Så gode røræg havde de aldrig fået, og de var altså godt vant.
Vi er næsten flove over at indrømme det, men det er altså en tæskelet opskrift. Her kommer de tre ’hemmeligheder’, som vores angelsaksiske millionærven åbenbart ikke kendte:
- Tilsæt aldrig mælk eller fløde til æggene
- Steg i en solid klat smør à la Price-brødrene
- Tag æggene af varmen, mens de endnu er fugtige
Nej, perfekte røræg står ikke på side 1 i sundhedskogebogen. Men hvor tit får du røræg? Skal det absolut være sundt, så prøv Blødkogte æg uden hokuspokus eller Pocherede æg uden hokuspokus.
PS. Purløg eller kørvel klippet hen over smager herligt.
PPS. Prøv at servere med røget laks i stedet for bacon.
Ingredienser
10 æg | |
Salt, peber | |
15 g smør |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk æggene med lidt salt og peber |
2
Færdig
|
Smelt smørret og lad det bruse af på en pande ved middelvarme |
3
Færdig
|
Hæld æggemassen ned til smørret og vent, til det underste stivner (må IKKE blive brunt) |
4
Færdig
|
Brug en træpaletkniv til at skrabe æg ind mod midten af panden, til alt er gult og næsten størknet |
5
Færdig
|
Tag panden af ilden og servér straks, mens æggene endnu er lidt fugtige og glinsende |