Ingredienser
-
Mild og cremet blåbæryoghurt
-
Amerikanske pandekager med et nordisk twist
-
Koldhævede speltboller
-
Røræg uden hokuspokus
-
Stegte småpølser & bacon
-
Friskpresset grape- og appelsinjuice
-
Ost, lemoncurd, abrikosmarmelade
-
Smør
-
Kaffe, te
Et par ord om vores opskrift
For nyligt var vi på rundtur i de amerikanske Sydstater. Georgia, Louisiana, South Carolina, Tennessee… Et mægtigt område med sumpe og skove, smukke, gamle plantager (bygget på slaveri!), en mere tilbagelænet livsstil og en forkærlighed for nærende mad.
Et typisk morgenmåltid kunne bestå af sødt morgenknas til mælken, brunch pandekager eller vafler med ahornsirup, røræg og pølser, bagels med friskost, donuts, syntetisk juice og tynd kaffe. I sjældne tilfælde faldt vi over nogle blåbær – og ryddede skålen.
Indrømmet, ikke alt smagte lige godt, i hvert fald ikke for en dansker, som er vant til mindre fedt, flere fibre, mere smag og et par sunde indslag undervejs.
Men der VAR nu alligevel noget charmerende over den amerikanske morgenmad. Noget, der kunne tilføre lidt nyhedsværdi til vores egen traditionelle weekend-morgenmad. Måske kunne man tage det bedste fra begge verdener og lave en: American brunch på godt dansk…?
Ideer til amerikansk-dansk brunchmenu
Ikke et ondt ord om amerikanske madvaner, men både de klæge bagels, alt sukkerstadset og den tynde kaffe må de gerne beholde for sig selv. Som erstatning foreslår vi nogle friskbagte danske morgenboller med god ost samt en ordentlig kop kaffe med friskkværnede bønner.
Derfor er denne brunch ikke ægte amerikansk, men inspireret af dem.
Det er bedste er næsten, at alle tingene er hurtige at lave. Du skal bare være i køkkenet et par timer, inden gæsterne kommer. God fordøjelse!
Ingredienser
Mild og cremet blåbæryoghurt | |
Amerikanske pandekager med et nordisk twist | |
Koldhævede speltboller | |
Røræg uden hokuspokus | |
Stegte småpølser & bacon | |
Friskpresset grape- og appelsinjuice | |
Ost, lemoncurd, abrikosmarmelade | |
Smør | |
Kaffe, te |