Ingredienser
-
1 kg bagekartofler, revet
-
100 g Vesterhavsost, revet
-
2 æg
-
4 spsk. olie
-
1 tsk. rosmarin
-
1 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Det er schweizerne, vi kan takke for rösti. Eller pommes rösti, hvis det skal være fint. Kartoffelpandekager, hvis det skal være på jævnt dansk.
I Schweiz kan man selvfølgelig finde på at bruge Emmentaler i sine rösti. I Danmark har vi en Vesterhavsost i verdensklasse, så hvorfor ikke bruge den?
Rösti kan laves på pande, men det er nemmere og kræver mindre fedtstof i ovn. Rösti er den perfekte erstatning for fritter, hasselbackkartofler, pommes Anna osv. – de kan faktisk bruges som tilbehør til alt. Eller bare som en snack i utide.
Ingredienser
1 kg bagekartofler, revet | |
100 g Vesterhavsost, revet | |
2 æg | |
4 spsk. olie | |
1 tsk. rosmarin | |
1 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Riv kartoflerne ned i et viskestykke |
2
Færdig
|
Vrid viskestykket så hårdt, du kan, for at presse mest muligt vand ud af kartoflerne |
3
Færdig
|
Bland kartoflerne med de øvrige ingredienser |
4
Færdig
|
Lav i alt 16-20 små flade pandekager på 2 bageplader belagt med bagepapir |
5
Færdig
|
Bag hver plade 30 minutter i en 225 grader varm ovn - vend pandekagerne efter 15 minutter |