Opskrift: Salat af ægnudler og råmarineret laks
med glaskål og thaidressing

0 0
Opskrift: Salat af ægnudler og råmarineret laks

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
250 g rå laks
1 lime, saften
4 spsk. olie
3 spsk. fiskesovs
1 tsk. sukker
1 tsk. chiliflager
Salaten
200 g ægnudler (tør vægt)
1 glaskål
1 æble
1 bdt. forårsløg
1 bdt. mynte

Sund, frisk og krydret salat til forret eller hovedret

Ingredienser

  • Salaten

Et par ord om vores opskrift

Del

Der er stor forskel på de klassiske asiatiske nudler: Glasnudler, risnudler og ægnudler.

Hvor de tynde, gennemsigtige glasnudler fremstilles af mungbønner – og risnudler af rismel – minder ægnudler mere om pasta; de laves af æg, hvedemel og vand.

I salater kan du uden problemer bruge alle tre slags nudler. Vi vælger her ægnudler, fordi vi gerne vil ramme lige midt mellem det asiatiske og det europæiske smagsbillede. På én gang eksotisk og velkendt.

Salaten består af kinesiske ægnudler og dansk laks, en spicy thaimarinade/dressing og sprød, dansk glaskål. I stedet for koriander drysser vi med mynte. Du får på den måde en salat, der er fremmedartet på en meget, meget tryg måde.

Du kan bruge salaten både som forret og som hovedret. Denne portion rækker til forret til 4-6 personer og hovedret til 2-3 personer.

Kogetiden for ægnudler varierer efter nudlernes tykkelse. Hvis instruktionen på pakken ikke er helt forståelig, så prøv at koge nudlerne 4 minutter i rigeligt usaltet vand – fisk en nudel op af vandet og smag – måske skal nudlerne have lidt mere? Nudlerne skal være bløde, men ikke slaskede (som pasta).

Til denne type mad smager et glas iskold pilsnerøl rigtigt godt.

Ingredienser

Antal personer:
250 g rå laks
1 lime, saften
4 spsk. olie
3 spsk. fiskesovs
1 tsk. sukker
1 tsk. chiliflager
Salaten
200 g ægnudler (tør vægt)
1 glaskål
1 æble
1 bdt. forårsløg
1 bdt. mynte
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Befri laksen for skind og skær i firkanter på 1 x 1 x 1 cm

2
Færdig

Bland laksestykkerne med resten af ingredienserne til marinade og lad trække mindst 30 minutter

3
Færdig

Marinaden fungerer samtidig som dressing til salaten

4
Færdig

Kog nudlerne i rigeligt usaltet vand efter anvisningerne på pakken eller mindst 4 minutter, måske mere

5
Færdig

Befri glaskål for al skræl og skær i små tern

6
Færdig

Skær æble og forårsløg i mindre stykker

7
Færdig

Bland alle ingredienser sammen, drys med hakket mynte og servér salaten straks, gerne en smule lun

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Kogt hamburgerryg med blomkålskroketter
forrige
Opskrift: Kogt hamburgerryg med blomkålskroketter
Opskrift: Fyldig spidskålssalat
næste
Opskrift: Fyldig spidskålssalat
Opskrift: Kogt hamburgerryg med blomkålskroketter
forrige
Opskrift: Kogt hamburgerryg med blomkålskroketter
Opskrift: Fyldig spidskålssalat
næste
Opskrift: Fyldig spidskålssalat

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here