Ingredienser
-
250 g rå laks
-
1 lime, saften
-
4 spsk. olie
-
3 spsk. fiskesovs
-
1 tsk. sukker
-
1 tsk. chiliflager
-
Salaten
-
200 g ægnudler (tør vægt)
-
1 glaskål
-
1 æble
-
1 bdt. forårsløg
-
1 bdt. mynte
Et par ord om vores opskrift
Der er stor forskel på de klassiske asiatiske nudler: Glasnudler, risnudler og ægnudler.
Hvor de tynde, gennemsigtige glasnudler fremstilles af mungbønner – og risnudler af rismel – minder ægnudler mere om pasta; de laves af æg, hvedemel og vand.
I salater kan du uden problemer bruge alle tre slags nudler. Vi vælger her ægnudler, fordi vi gerne vil ramme lige midt mellem det asiatiske og det europæiske smagsbillede. På én gang eksotisk og velkendt.
Salaten består af kinesiske ægnudler og dansk laks, en spicy thaimarinade/dressing og sprød, dansk glaskål. I stedet for koriander drysser vi med mynte. Du får på den måde en salat, der er fremmedartet på en meget, meget tryg måde.
Du kan bruge salaten både som forret og som hovedret. Denne portion rækker til forret til 4-6 personer og hovedret til 2-3 personer.
Kogetiden for ægnudler varierer efter nudlernes tykkelse. Hvis instruktionen på pakken ikke er helt forståelig, så prøv at koge nudlerne 4 minutter i rigeligt usaltet vand – fisk en nudel op af vandet og smag – måske skal nudlerne have lidt mere? Nudlerne skal være bløde, men ikke slaskede (som pasta).
Til denne type mad smager et glas iskold pilsnerøl rigtigt godt.
Ingredienser
250 g rå laks | |
1 lime, saften | |
4 spsk. olie | |
3 spsk. fiskesovs | |
1 tsk. sukker | |
1 tsk. chiliflager | |
Salaten |
|
200 g ægnudler (tør vægt) | |
1 glaskål | |
1 æble | |
1 bdt. forårsløg | |
1 bdt. mynte |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Befri laksen for skind og skær i firkanter på 1 x 1 x 1 cm |
2
Færdig
|
Bland laksestykkerne med resten af ingredienserne til marinade og lad trække mindst 30 minutter |
3
Færdig
|
Marinaden fungerer samtidig som dressing til salaten |
4
Færdig
|
Kog nudlerne i rigeligt usaltet vand efter anvisningerne på pakken eller mindst 4 minutter, måske mere |
5
Færdig
|
Befri glaskål for al skræl og skær i små tern |
6
Færdig
|
Skær æble og forårsløg i mindre stykker |
7
Færdig
|
Bland alle ingredienser sammen, drys med hakket mynte og servér salaten straks, gerne en smule lun |